Hlavní obsah

Chovanec: V přípravě si na Spartě nebereme servítky

Trofej pro vítěze Novoročního poháru z Hongkongu nepřivezli, do Prahy se však fotbalisté Sparty vrátili z Asie v sobotu spokojení. Doma si užijí víkend s rodinami a hned v pondělí odletí na další soustředění do španělské Málagy. Tam chce hlavní trenér Jozef Chovanec doladit sestavu pro jaro, během něhož by měl vyvést Letenské z podzimní bídy.

Článek

Ve finále Novoročního poháru jste s výběrem Jižní Číny prohráli, přesto vypadáte spokojeně.

Zvolili jsme Hongkong, abychom využili ideální prezentace Sparty a také celého českého fotbalu. Navíc v ideálních klimatických podmínkách. Dodrželi jsme slovo, že si zahraje všech dvacet hráčů. Turnaj se hrál ve velkém nasazení, oba soupeři byli kvalitní. Třeba Suwon je korejským šampiónem vedeným známým koučem Bum Kun Cha, hrají asijskou Ligu mistrů.

Ze zápasů zatím nevyvozujete velké závěry. Něco vám ale přesto ukázaly.

Potěšilo mě, že nové tváře potvrdily svou kvalitu. Pamič, Kucka i Hubník... Konkurence v týmu vzrostla, což bylo vidět i na Jeslínkovi, Matušovičovi či Zemanovi. Každý z hráčů nám chce ukázat, že má na to, aby ve Spartě zůstal. Ne vždy to tak v minulosti bylo.

Nováčkem je i Peter. Shodil přebytečná kila?

Kondičně už je v pořádku. Dobře zvládl celý zápas, přestože ho odehrál na nezvyklém místě levého obránce.

Jakým fotbalem se budete chtít na jaře prezentovat?

Aktivní hrou, s dobrým presinkem a vystupováním, využíváním křídelních prostorů. Ale to vám řeknou asi všichni ligoví kolegové.

A hráči tento trend vstřebávají?

Myslím, že dobře chápou, co po nich chceme. Adaptaci zvládají a nic jiného jim ani nezbývá. Jsme nároční a servítky si před nimi v přípravě rozhodně nebereme.

Letnou opustil nejlepší podzimní střelec Slepička. Jak se rýsuje obsazení útoku?

Wilfried i Holenda se snaží, zaujal mě i Kadlec. Jsem rád, že nám zamotávají hlavu.

Je mladíček Kadlec už natolik nachystaný, že by mohl být jarním žolíkem Sparty?

Záleží jen na každém hráči, jak nás dokáže přesvědčit. Vašek ze Španělska odletí na mládežnický turnaj, stejně jako Kucka. Proto dostanou šanci v prvních dvou zápasech.

Reklama

Související témata: