Hlavní obsah

Grigar: V Teplicích mám větší naději chytat v lize

O místo v brance Sparty přišel po nepovedeném závěru fotbalové Gambrinus ligy Tomáš Grigar, který podzim strávil v druholigovém béčku letenského celku. I proto po bleskovém transferu zamířil do Teplic, kde se porve o pozici prvního gólmana. "V Teplicích cítím určitě větší naději chytat v lize, než ve Spartě," ríká Grigar v rozhovoru pro Právo.

Článek

Po čtyřech letech v pražské Spartě jste přestoupil do Teplic. Jak hodnotíte svoje působení v letenském klubu?

V poslední době jsem byl ve Spartě až třetím gólmanem a v první lize jsem nedostal šanci. Naposledy jsem si vyzkoušel nejvyšší soutěž loni v květnu, kdy se nám nepovedly závěrečné dva ligové zápasy a přišel jsem o místo v brance. Prosadit se v konkurenci Jaromíra Blažka bylo nesmírně těžké. Asi nejsem tak dobrý, abych se ve Spartě uplatnil. Na podzim jsem chytal jen za sparťanskou rezervu ve druhé lize, což mě nemohlo uspokojit.

Nepomýšlel jste na zahraniční angažmá?

Před vánoci jsem byl na čtrnáctidenní stáži v anglickém Leedsu. Ale pak se tam změnil trenér a už se z klubu neozvali.

Jak se vůbec zrodil váš přesun do Teplic?

Docela rychle. Minulý týden jsem se dozvěděl o zájmu teplického klubu, při jednání jsme probrali podmínky a další den jsem podepsal přestup. Nebylo nad čím váhat. V Teplicích cítím určitě větší naději chytat v lize, než ve Spartě.

Jakou máte za sebou lednovou přípravu?

S áčkem Sparty jsem byl ještě na kondičním soustředění ve Špindlerově Mlýně, pak jsem absolvoval další soustředění s béčkem v Jablonci nad Nisou. Po fyzické stránce jsem na tom dobře, ale míč jsem si v zimě moc neosahal. K herní přípravě se dostávám až s Teplicemi na herním soustředění v Turecku.

Kdy se poprvé postavíte do teplické branky?

Víkendový přípravný zápas se Sokolovem jsem ještě nestihl, i když jsem se už připojil k mužstvu. Kluky jsem sledoval alespoň z lavičky náhradníků. Záleží na trenérovi, kdy mě pošle do zápasu. Přál bych si, aby to bylo už ve středu v Turecku proti Dinamu Záhřeb. Docela rád bych si zachytal proti bývalému spoluhráči ze Sparty Mírovi Slepičkovi, který je posilou Záhřebu.

Reklama

Související témata: