Hlavní obsah

Kladrubský: Do ciziny nespěchám, rád bych napravil špatný podzim

Ve stálé místo v sestavě Sparty věří fotbalista Jiří Kladrubský. Letenskému celku se na podzim nedařilo a v jarním pokračování nejvyšší domácí soutěže hodlají sparťané vylepšit dojem. „Myslím, že jdeme správnou cestou. Věřím, že budeme mnohem lepší než na podzim,“ říká Kladrubský v rozhovoru pro Právo.

Článek

Na podzim jste putoval sestavou podle potřeby a situace, budete mít na jaře stálejší místo?

Asi ano. Alespoň tak soudím podle rozhovoru, který se mnou vedli trenéři. I oni cítí, že by bylo dobré najít mi místo, abych neustále necestoval sestavou. Ovšem když to bude nutné, zaskočím, kde bude potřeba. Pokud bude hořet, jsem připravený nastoupit téměř kdekoli.

Neškodí vám třeba tohle cestování sestavou?

Ze začátku mi to ani příliš nevadilo, hrál jsem víceméně pravidelně defenzivního záložníka. Když jsem se pak měl přemístit, nebylo to optimální, najednou jsem nevěděl, kde mám stát a jak se v určitých situacích chovat.

Na jakém postu se cítíte nejlépe?

To je jasné, nejvíc mi vyhovuje místo defenzivního záložníka. Doufám, že místem, které pro mě trenéři mají připravené, bude právě tenhle post. V přátelském utkání proti Austrii jsme hráli systémem 4–1–4–1, já jsem hrál před obranou a cítil jsem se dobře.

V čem je z vašeho pohledu jarní Sparta jiná či dokonce lepší než podzimní?

Trenéři jsou náročnější, to každopádně. Jak v taktice, tak i při nabírání fyzičky. Myslím, že jdeme správnou cestou. Věřím, že budeme mnohem lepší než na podzim.

Ve Španělsku už se věnujete především herním činnostem, je to pro hráče příjemnější část přípravy a signál, že se liga blíží?

Určitě, to nejhorší máme za sebou. Kondiční příprava je nutnost, ale nikdo ji nemiluje. Teď už pracujeme s míčem, což je o sto procent lepší. Na druhou stranu si uvědomujeme, že nabírání kondice k něčemu bylo, cítíme se být silní.

Trenér Chovanec říká, že v mužstvu je větší konkurence a viditelný boj o místo v sestavě. Máte stejný pocit?

Stoprocentně. Přišli kvalitní hráči, cítím zdravou konkurenci. Každý chce na jaře hrát a je to znát.

Nepřemýšlíte už o zahraničním angažmá? Dá se říci, že jste svým způsobem na řadě.

Nepřemýšlím. Pár náznaků už tam sice bylo, ale do ciziny nespěchám, v tuhle chvíli bych chtěl zůstat ve Spartě a napravit špatný podzim. Tohle neplatí jen pro mě, ale pro všechny v týmu.

Reklama

Související témata: