Hlavní obsah

Příbram otočila zápas a přejela Baník

PŘÍBRAM

Příbram otočila zápas proti Ostravě a radovala se z tříbodového zisku. Jeden gól dal probuzený kanonýr Daniel Huňa, vítěznou trefu na 2:1 zařídil obránce Zdeněk Šmejkal. Nakonec to mohlo skončit klidně i 4:1, protože pokusy Huni s Klesou zastavila tyč resp, břevno. „Jsem velmi šťastný, je to naše první výhra proti týmu z nejlepší pětky,“ radoval se kouč Příbrami Massimo Morales.

Článek

„I když jsme prohrávali, věděl jsem, že moje mužstvo má neskutečný charakter a skvělou fyzickou kondici. A nemuselo to skončit jen u těch dvou našich gólů,“ dodal italský trenér.

Zápas v první půli moc fotbalové krásy nenabídl. Jako první se do šance dostal domácí Borek, ale zdálky pálil těsně vedle. Na druhé straně spálil v 15. minutě tutovku Zeher, když z pár kroků netrefil branku po centru Mičoly z levé strany. Hra byla oboustranně dost nepřesná a poločasový hvizd sudího Jecha byl pro všechny na stadiónu vysvobozením.

Po přestávce oba týmy ožily

Po přestávce však oba týmy ožily a bylo se na co dívat. Nejdřív Lička předvedl hezkou individuální akci, ale prováhal moment na střelu a pak se po pádu na zem marně dožadoval penalty. Ale v 56. minutě už šel Baník do vedení. Po patičce Ličky centroval zleva Tchuř a nikým nepokrytý Rajtoral hlavičkoval na zadní tyči pohodlně do sítě.

Hostující fanoušci, kterých do Příbrami dorazilo asi 400, sekali latinu a k žádnému vážnějšímu incidentu nedošlo. Jen po vedoucím gólu Baníku zapadla za reklamní panel za brankou jedna malá dýmovnice, ale to bylo vše. Příbram po gólu nesložila zbraně. V 62. min. si na pravé straně poradil Klesa s Tchuřem, na jeho centr naskočil kanonýr Huňa a hlavou dal jedenáctý gól v sezóně. Netrvalo dlouho a příznivci domácích byli znovu v extázi. Příbram přišpendlila soupeře do vápna a po jednom ze závarů šla do vedení. Nohýnkova střela se odrazila od břevna a Šmejkal hlavičkou dopravil míč za čáru. Hlavní rozhodčí Jech uznal branku až po konzultaci s asistentem Košcem.

Ostravští protestovali, ale marně. „Gól to nebyl. Míč rozhodně nebyl celým objemem za čarou,“ tvrdil brankář Baníku Petr Vašek. „Jasný gól, podle mě se odrazila do branky už střela Nohýnka, ale jsem rád, že gól připsali mně,“ radoval se střelec vítězné branky Zdeněk Šmejkal.

Domácí byli pánem na hřišti, bombu Huni zastavila tyč a Klesa otřel svou tvrdou střelu z úhlu o břevno. „Místo toho, abychom po gólu měli vývoj zápasu pod kontrolou, přišly dvě zbytečné ztráty míče a dva góly. Sami jsme domácí dostali do zápasu. Z naší strany tam bylo moc chyb, nervozity a ten závěr byl hodně nepovedený. Příbram vyhrála zaslouženě, agresivitou dokázala utkání otočit,“ uvedl trenér Baníku Karel Večeřa.

1. FK Příbram - Baník Ostrava 2:1 (0:0)
Branky: 63. Huňa, 72. Šmejkal - 56. Rajtoral. Rozhodčí: Jech - Zlámal, Košec. ŽK: Hable, Pavlík, Vašek (všichni Ostrava). Diváci: 4200.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Šmejkal (79. Mapanya) - Klesa, Tarczal, Nechvátal (46. Fantiš) - Borek, M. Štochl - Huňa. Trenér: Morales.
Ostrava: Vašek - Zawada, Pavlík, Bolf, Tchuř - Rajtoral, Hable (76. Metelka), Otepka, Lička (83. Markovič) - Mičola (70. Lukeš), Zeher. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: