Hlavní obsah

Tepličtí se dotahují k popředí tabulky

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté se zařadili mezi adepty boje o pohárovou Evropu. Pomohlo jim k tomu i vítězství nad týmem Bohemians Praha (1:0), po němž se bodově dotáhli blíž ke třetímu místu prvoligové tabulky.

Článek

„V prvním poločase se nám povedlo navázat na druhou půli předešlého zápasu Poháru ČMFS s Libercem. Snažili jsme se i přes očekávanou únavu hrát aktivně, napadali jsme rozehrávku soupeře, ale chybělo proměnění šancí. Podařilo se to až po standardní situaci, kterou zakončil do té doby hodně agilní Mareš,“ uvedl teplický trenér Jiří Plíšek.

Výrazným momentem, který zasáhl do vývoje utkání, bylo vyloučení domácího obránce Antonína Rosy. „Věděli jsme, že nás čeká celý druhý poločas v deseti. Nebylo jednoduché pozměnit taktiku. Škoda, že Rosa dostal červenou bezprostředně po obdržení první žluté karty. Při druhém zákroku na Vošahlíka měl zachovat chladnější emoce. Oba hráči ale šli do souboje a náš hráč má z něj šrám na noze. Jsem nakonec rád, že jsme se s jeho oslabením vyrovnali,“ vykládal trenér.

Tepličtí na jaře inkasovali pouze dvakrát - v Ostravě a ve Zlíně. Doma si ale stále udržují čisté konto. „Je to zásluha kvalitní defenzivy, za kterou dobře chytá Tomáš Grigar. Proti Bohemians zneškodnil i penaltu za stavu 1:0, kdy předvedl fantastický zákrok,“ připomněl Plíšek. Grigar podle něj patří mezi základní stavební kameny sestavy.

Pohár ČMFS na vedlejší koleji není

Do role teplického střelce se v poslední době obsadil Jakub Mareš, který skóroval ve Zlíně i proti Bohemians. A zařídil tak svému týmu čtyři body. Mareš přitom naskočil do útoku až při zranění Vondráška. „Myslím, že tak by to mělo být, aby hráči byli připraveni zastoupit spoluhráče. Jakub začíná chápat potřeby týmu a bude jen dobře, když v tom bude pokračovat,“ řekl trenér na Marešovu adresu.

Jak Tepličtí vnímají boj o popředí tabulky? „Už před sezónou jsme říkali, že se chceme prosadit v lize i domácím poháru. Na obou frontách jsme zatím ve hře. V lize zbývá do konce ještě hodně kol a dramatické to je v Poháru ČMFS. Trochu mě mrzí bezbranková remíza z prvního čtvrtfinálového duelu s Libercem. Nicméně hrajeme ještě odvetu a v ní budou šance znovu otevřené,“ zdůraznil Plíšek.

Reklama

Související témata: