Hlavní obsah

Ostrava - Zlín 1:3Baník si po vyřazení z poháru doma uřízl další ostudu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Novák (vlastní) 1 : 0
31. Kroupa 1 : 1
61. Žůrek 1 : 2
80. Kroča 1 : 3

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy si po vyřazení v Poháru ČMFS utrhli další ostudu. Baník doma podlehl 1:3 poslednímu Zlínu, který vyhrál podruhé za sebou a přiživil šanci na záchranu.

Článek

Domácí vedli díky vlastnímu gólu Nováka, ale pak lehkovážně promrhali několik obrovských možností a soupeř bez většího vypětí po chybách v ostravské obraně třemi góly zápas otočil. Výhru trefil v 61. minutě bývalý ostravský útočník Libor Žůrek, který téměř po roce Ševcům zařídil vítězství venku

Souboj dvou z nejhorších celků jara nebyl až tak nudný. Zajímavých situací bylo na obou stranách spoustu. První zahodil Zeher už v osmé minutě, když z několika kroků trefil jen Baránkovy nohy. Sotva si ostravští ultras vzali svou choreografií na mušku zoufalou střeleckou potenci Baníku na jaře, domácí jim zvedli náladu gólem. Kuriózním způsobem si ho však sám musel vstřelit zlínský mladík Novák. Lukeš po spálené šanci Zehera vracel míč pod sebe do druhé vlny, ale trefil Novákovu nohu, od které putoval míč do branky. Osmnáctiletý zlínský benjamínek si při druhém ligovém startu dal vlastní gól.

Gól však k výraznější iniciativě vyprovokoval spíše Zlín. Hosté si vynutili územní převahu a Ostravě zatápěli zejména vysokými centry, ke kterým měli díky výškově převaze blíž. Po Dostálkově centru nebezpečně hlavičkoval Bača a v 31. minutě už napnul síť další zlínský dlouhán Kroupa, který z malého vápna neomylně hlavou umístil rohový kop Šmahaje.

Branka ale znovu paradoxně více nabudila soupeře. Baník v závěru první půle zejména díky Lukešovi zpřesnil kombinaci a zrychlil přechod do útoku, ale potvrdil, že s koncovkou si na jaře vůbec netyká. Spálil dvě stoprocentní příležitosti. Parádnímu Lukešově slalomu chyběla jen gólová tečka, vyraženou ránu však mohl Zeher ještě uklidit do poloprázdné branky, ale Čelůstka jeho nepovedenou střelu z lajny vyhlavičkoval. Vyloženou možností Lukeš pohrdl i v 36. minutě, když po průniku Mičoly minul síť z malého čtverce.

I když nejslabší ligovou obranu Baník kombinačně přehrál, vymstilo se mu neproměňování šancí. Velkou příležitost vybojoval důrazem v pokutovém území Rajtoral pro Mičolu, ale jeho ránu Baranek vytáhl. Domácí se zejména přes pravou stranu lehce dostávali před branku, jenže střelecky toho nevyužil. Po dalším úniku Rajtorala měl gól na noze Tchuř, ale střela mu vůbec nesedla.

Za lajdáckou koncovku Slezany vytrestal jejich dlouholetý útočník Žůrek, který po hrubce ostravské obrany šel téměř z poloviny hřiště sám na branku a podél Bučka sólo chladnokrevně proměnil. Baník ještě jednu slibnou situaci nevyužil po akci Zehera, ale v závěru už hosty ani moc nepotrápil. Jistotu dal Zlínu Kroča, který po dalším rohu v 80. minutě napálil míč do sítě netradičně nohou.

Ostrava - Zlín 1:3 (1:1)
Branky: 19. vlastní Novák - 31. Kroupa, 61. Žůrek, 80. Kroča. Rozhodčí: Jílek. ŽK: Tchuř. Diváci: 3846.
Ostrava: Buček - Vácha, Neuwirth, Bolf (67. Pavlík), Tchuř - M. Lička, Marek - Rajtoral (73. Bartl), Lukeš, Mičola (63. Metelka) - Zeher. Trenér: V. Lička.
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Novák - Šmahaj, Rýdel (75. Musil), Dostálek, Vyskočil (90. Elšík) - Bača (42. Žůrek), Kroupa. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: