Hlavní obsah

Kladenský spasitel Drsek: Záchrana je blizoučko

Pavel Drsek přišel do Kladna z řeckého Panioniosu Atény. Po zklamání vyplněném jediným startem v dresu týmu z města pod Akropolí v zimě hledal nové působiště. Po dlouhém herním výpadku nakonec zakotvil v mateřském klubu, který vede výjimečnými výkony k záchraně mezi českou elitou. „Už je to blizoučko,“ říkal dvaatřicetiletý stoper se zkušenostmi z Duisburgu a Bochumi po vítězství nad Příbramí.

Článek

Z minulého utkání na Žižkově jste odstoupil po sedmdesáti minutách kvůli chřipce a váš start proti Příbrami byl ještě v pátek nejistý. Kdy jste se rozhodl, že nastoupíte?

Ve středu jsem byl jen na lehkém vyklusání. Ve čtvrtek jsem absolvoval trénink na sedmdesát procent. Ale už v pátek jsme se s trenéry domluvili, že budu hrát. Nicméně ještě jsem se během zápasu necítil stoprocentně.

Na zdraví vám asi nepřidala ani situace z poslední minuty, kdy se Plašil zjevil sám před brankářem Pavlíkem, ale z malého vápna přestřelil, že?

To jsem byl úplně bez sebe. Hajník ho měl přikrýt. Strašně jsem ho seřval. Měli jsme strašnou kliku. Ale po zápase je vše zapomenuto.

Díky nepřesné koncovce příbramského obránce a zejména pak brance vašeho spoluhráče Klinky z prvního poločasu jste se záchraně velmi přiblížili. Cítíte velkou úlevu?

Spíše jsem vytočený z našeho špatného výkonu. Příbram měla dost příležitostí, jak se dostat k naší brance. Ale naštěstí nic nevyužili. Už v závěru prvního poločasu jsme hráli špatně a nedodržovali jsme taktické pokyny. Měli jsme hrát aktivněji. Místo toho jsme byli pasivní a jen čekali na facku.

Takže žádnou radost z vítězství a prakticky jisté záchrany necítíte a euforii nepropadáte?

To v žádném případě. Osm bodů na sestupové místo je perfektních, ale zachráněni ještě nejsme. Ano, mise je skoro splněná, jsme hodně blizoučko, ale ještě by to chtělo bod pro úplný klid.

Brali jste zápas s Příbramí jako klíčový s ohledem na los, který vám pro poslední čtyři kola určil Teplice, Liberec, Plzeň a Ostravu?

Na našem výkonu byly patrné obavy z dalších soupeřů a vědomí, že v případě prohry s Příbramí bude naše situace kritická. Ale rozhodně jsme nebyli nijak vystrašení. Všichni se snažili, na nikom jsem neviděl, že by neměl chuť bojovat.

Vážně se bojíte, že osmibodový náskok nebude stačit? Při těžkém losu totiž bude hodně obtížné jeden potřebný bod vybojovat.

Klidně se může stát, že někdo udělá sérii tří vítězství. Zlín je příkladem toho, že udělat velký bodový skok jde. Ale když budeme jezdit po zadku jako při vítězství nad Slavií, tak můžeme porazit každého. Nepochybuji, že ještě některý ze zápasů vyhrajeme. Rozhodně je to v našich silách.

Po vašem vystřídání na Žižkově váš tým ztratil dvoubrankové vedení, ve dvou zápasech jste gólem přispěl k vítězství, proti Příbrami jste házel klíčový aut. Vnímáte svoji nepostradatelnost pro Kladno?

Když se vrátím k utkání na Žižkově, tam pro mě byl po vystřídání závěr na lavičce utrpením. Ale boj o záchranu není jen o mně. Všichni hráči v kádru jsou důležití. Já se snažím hrát nejlépe, jak umím. A stejně tak všichni kolem.

Zůstanete v Kladně i v příští sezóně nebo zamíříte do zahraničí?

Zatím jsem tohle neřešil. Ještě s rozhodnutím počkám. Už nejsem mladý, abych něco uspěchal.

Reklama

Související témata: