Hlavní obsah

Liga mistrů volá, sparťané ale možné protivníky ještě neřeší

MLADÁ BOLESLAV

Cíl splnili, druhé místo a účast v předkole Ligy mistrů fotbalisté Sparty vybojovali. Po gólech Hubníka, Bergera a Wilfrieda slavili letenští v sobotním závěrečném 30. kole v Mladé Boleslavi výhru 3:0 a pomalu mohli své myšlenky směřovat na zaslouženou dovolenou. „Sezóna byla dlouhá. Cíl v podobě konečné druhé příčky jsme naplnili,“ těšilo po výhře nad Středočechy sparťanského kouče Jozefa Chovance.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Sparty Václav Kadlec v souboji s Janíčkem z Mladé Boleslavi

Článek

„Sezóna byla dlouhá, neustále jsme něco doháněli,“ rekapituluje kouč Chovanec. „Do jarní části jsme na soupeře šli z pátého místa, což určitě nebylo jednoduché. Cíl v podobě konečné druhé příčky jsme ovšem naplnili,“ těšilo sparťanského kouče. „Ve druhé polovině sezóny jsme zapracovali mladé hráče, což je dobře, možná ale i tento fakt se odrazil na tom, že naše výkony byly hodně nevyrovnané,“ dodal.

Nyní se trenér Chovanec se svým realizačním týmem může pomalu začít připravovat na novou sezónu, na jejímž začátku čeká sparťany třetí předkolo Ligy mistrů, ve kterém ji jistě nebude čekat jednoduchý soupeř. „Ještě nevíme, na koho narazíme. Máme dostatek času na to, abychom se dobře připravili,“ poznamenal Chovanec aniž by se na toto téma chtěl chvíli po závěrečném hvizdu v Mladé Boleslavi bavit podrobněji.

Proti letenským postavil v sobotním odpoledni kouč Dušan Uhrin mladší do brány namísto zkušeného Millera překvapivě Jana Šedu. „Oba dva jsou vyrovnaní. Honza předvádí při tréninku skvělou práci, a já jsem ho chtěl vidět v zápase. Nutno dodat, že ani za jeden ze tří inkasovaných gólů nemohl,“ nechal se slyšet Uhrin.

„Zápas nám nevyšel. Hodně jej ovlivnil první vstřelený gól,“ přiznal gólman Šeda po zápase. „Utkání jsme nezvládli tak, jak jsme chtěli. Inkasovali jsme po standardní situaci a později stáhli hru na tři obránce. Konečné postavení v tabulce je pro nás velkým zklamáním,“ okomentoval mladoboleslavský gólman skutečnost, že se jeho celek v příští sezóně v Evropě bít nebude.

Zato v táboře Sparty bylo veseleji. „Je moc dobře, že se nám tady dnes podařilo uspět. Cíl jsme splnili, druhé místo a Ligu mistrů vybojovali,“ usmíval se po utkání levý bek letenských Manuel Pamič, který ovšem na konci sezóny jednu kaňku na výsledcích Sparty zahlédl. „Mrzí mě, že jsme neuspěli v Českém poháru,“ nemohl Pamič v reakci pro Sport.cz ještě s odstupem několika dní překousnout fakt, že on a jeho spoluhráči letos žádnou z trofejí nad hlavu nezvedli.

Sparta mohla se Středočechy klidně prohrát a přesto by slavila konečné druhé místo, pokud by Slavia ve shodně hraném duelu v Edenu s Libercem nezaváhala. Na to se ovšem letenští rozhodně spoléhat nechtěli. „V poločase někdo z hráčů v kabině prohodil, že Slavia vede, a tak to mezi námi kolovalo. Nikdo se ale o tom rozhodně nebavil nahlas,“ popisoval dění během poločasové pauzy mladý forvard Sparty Václav Kadlec.

Reklama

Související témata: