Hlavní obsah

VIDEO: V Edenu si předání poháru vychutnali, Poláky zachránil zásah policistů

PRAHA

Fanoušci v Edenu i hráči Slavie si druhou mistrovskou korunovaci v řadě parádně vychutnali. Už hodinu před utkáním zněly stadiónem slávistické písničky, počínaje Stanislavem Procházkou, přes Viktora Sodomu až po současnou rockovou verzi.

Článek

Nejlepší fanoušci v lize, jak byli vyhodnoceni v soutěži Gambrinusu, nabídli nejen slušné fandění, ale i krásnou grafiku. V bohatém programu létaly balónky a hrála skotská dudácká muzika.

Fořt bez trenýrek

Nejparádnější byl ale závěr, kdy uprostřed trávníku vyrostlo pódium v podobě hvězdy a na něj si přicházeli pro zlaté medaile hráči. Pavel Fořt, za skandování sloganu: „Pivo, vodka, Becherovka, Pavel Fořt!“, hodil fanouškům nejen dres, ale i trenýrky, ale nahý nezůstal. „Martin,“ zahlásil do mikrofonu moderátor, a se zaplněných tribun zahřmělo: „Vaniak.“ A tak to šlo hráč po hráči. Vladimír Šmicer přišel i s malým synem Jiřím.

Přijeli i Matej Krajčík z Itálie, Zdeněk Šenkeřík z Norska, Mickael Tavares z Německa a Goce Toleski z Olomouce, jen podzimní kanonýr a tahoun Tomáš Necid z Moskvy přiletět nemohl, protože CSKA o víkendu hrálo. Jako poslední, po trenérech a realizačním týmu přišel kapitán Erich Brabec a zvedl nad hlavu pohár pro mistra ligy.

Na trávníku vedle šampaňského tryskal i ohňostroj a snesl se déšť konfet. Oslavy pak pokračovaly na pódiu před stadiónem. Hráči odjeli na večeři s vedením klubu do Žlutých Lázní.

Poláky zachránil zásah policistů

Pětici Poláků v Edenu zachránil zásah přivolaných policistů. Přes výzvy hlasatele vnikli po utkání Slavie s Libercem na trávník a byli hledištěm vypískáni. Ze hřiště je zahnali pořadatelé, bohužel pro ně, do domácího kotle, kde se na ně vrhli rozzlobení domácí fandové a dali jim nakládačku.

Zachránili je až přivolaní policisté, kteří je odvedli na služebnu. Podle tiskového mluvčího pražské policie Tomáše Hulana se jedná zatím o přestupek narušení veřejného pořádku, který může být překvalifikován na trestný čin podle výsledku vyšetřování. „Využili jsme kamerový systém na stadiónu. Když neselže pořadatelská služba a zásah policie je v souladu se zákonem nezbytný, klub nic neplatí, ale to se rozhodne po vyhodnocení zásahu,“ řekl po utkání Hulan.

Reklama