Hlavní obsah

Jablonec zahájil přípravu, největší posilou je Drsek

JABLONEC

Řadu změn zaznamenal během krátké letní dovolené kádr fotbalistů Jablonce. Severočeši v pondělí začali přípravu s 25 hráči a na prvním tréninku nebyla nouze o nové tváře, zatímco řada dřívějších opor chyběla. Největší posilou je stoper Pavel Drsek, naopak v týmu již nejsou novopečený slávista Adam Hloušek a nové angažmá si hledá například Jiří Homola. Pryč je také Josef Hamouz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce během přípravy na další ligový ročník

Článek

Jablonec skončil v minulém ligovém ročníku na pátém místě a vydařené působení kouče Františka Komňackého proto bude pokračovat. Na soupisce se však řada jmen vymění - Hlouškův odchod bude finanční injekcí pro celý klub, ale pryč už jsou také Hamouz a Homola.

V obou případech hráčům končila smlouva, přičemž Hamouz už si zajistil nové angažmá v rakouském Mattersburgu. S rakouskými kluby vyjednává také Homola, o něhož je zájem rovněž na Kypru.

Pryč jsou také hráči, kteří na Střelnici hostovali: Pavel Černý (Hradec Králové), Lukáš Zich (Sparta) a Štěpán Kučera (Bruggy). Naopak z hostování se vracejí zpět Tomáš Huber (Sparta), Lukáš Fujerík (Slovácko), Jan Vošahlík (Bohemians Praha) nebo Daniel Kocourek (Čáslav). Ze Slavie přicházejí jako součást Hlouškova přestupu Tomáš Jablonský a Jan Kovařík.

V pondělí Jablonečtí absolvovali výběr kolem tamní přehrady, odpoledne vyběhli k tréninku na nedalekém hřišti a podobná náplň je čeká po celý týden. První přípravný zápas sehrají 27. června na hřišti Sedmihorek, účastníka krajského přeboru, herní soustředění stráví od 5. do 15. července v městečku Bruck an der Mur.

Reklama

Související témata: