Hlavní obsah

Slávista Trapp míří těsně před startem ligy posílit Spartu

PRAHA

Těsně před startem nového ročníku fotbalové ligy se schyluje k moc zajímavé transakci mezi Slavií a Spartou. Z Edenu totiž míří na Letnou Petr Trapp. Třiadvacetiletého defenzivního záložníka přitom sešívaní koupili v Plzni před pouhým půl rokem.

Článek

Na Letné se defenzivně laděných záložníků žálostně nedostává. Kladrubský je po operaci a jeho návrat je v nedohlednu, Hušek se vrací na scénu po tříměsíční absenci, takže Sparta zaklepala ve Slavii, kde je hráčů naopak ohromný přetlak.

„Jednání o transferu Trappa skutečně probíhají a spějí k dohodě. Oba kluby si písemně vyměnily své představy,“ potvrdil námluvy obou pražských „S“ Trappův agent Ondřej Chovanec.

Plzeňský fotbalista přišel do Edenu v zimě, ale protože se zranil, moc toho v sešívaném dresu nesehrál. Nyní je v mistrovském celku na tomto postu velký přetlak, neboť kouč Jarolím si do Edenu přivedl tuniského reprezentanta Hocine Ragueda.

Sparta naopak projevila o Trappa eminentní zájem, ale Slavia ho chtěla původně uvolnit jen na přestup.

„Nakonec trenér Jarolím i slávistický šéf Doležal souhlasili s hostováním,“ potvrdil Ondřej Chovanec. „Pro Trappa je důležité, aby hrál. A když bude nastupovat ve špičkovém klubu, bude to pro něho jen dobře,“ dodával s vírou, že k dohodě dojde.

Otázkou, o níž se nyní jedná, je jen délka hostování. „Všechno směruje k tomu, že Petr bude oblékat sparťanský dres půl roku a pak se uvidí. Buď se vrátí do Slavie, nebo se prosadí ve Spartě. Může se ale přihlásit i třetí klub, který o něho bude mít zájem,“ řekl Chovanec. „Chystaná transakce může být signálem, že někdejší velká rivalita obou „S“ z šedesátých a sedmdesátých let je definitivně pryč,“ dodal.

Reklama

Související témata: