Hlavní obsah

Plzeň vyzve Teplice, mistrovská Slavia se chystá do Brna

PRAHA

Jediným utkáním pokračuje v sobotu 2. kolo české nejvyšší fotbalové soutěže. Ambiciózní tým Plzně přivítá ve Štruncových sadech posledního vítěze českého Poháru Teplice. V neděli má pak liga na programu hned pět utkání. Mimo jiné na Andrově stadiónu přivítají v derby rozjetí hráči Olomouce ostravský Baník, a sešívaní šampióni se představí v Brně. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Článek

Plzeňská Viktoria, která v minulém týdnu v pohledném utkání na půdě Slovácka slavila výhru 3:2, tentokrát doma přivítá evropského zástupce Teplice. Západočeši se netají tím, že by byli rádi stoprocentní i tentokrát. „Teplice spoléhají na to, že se jim dopředu něco povede. My musíme hrát tak, aby se jim nic nepovedlo a naší hrou je donutit k chybám. Pak si vytvořit šance a ty proměnit,“ nechal se pro klubový web slyšet kapitán domácích Pavel Horváth, jenž na severu Čech působil dva a půl roku.

„Teplice jsou známé tím, že dostávají velice málo branek. Čeká nás důsledná obrana a rychlý přechod do útočné fáze, na který mají vhodné typy hráčů. My ale chceme vyhrát a potvrdit tři body ze Slovácka,“ doplnil Horvátha kouč Západočechů Pavel Vrba. Naopak Tepličtí si uvědomují, že se o pohárové příčky nemohou opírat jen povedenými zápasy před domácí kulisou. "Chceme vozit více bodů z venku, musíme s tím začít už v Plzni," nechal se slyšet levý bek Severočechů Antonín Rosa.

V neděli pět zápasů

Hned pět utkání nabízí nedělní program nejvyšší soutěže a to hned ve shodnou dobu od 17:00.  Na Andrově stadiónu přivítají fotbalisté Olomouce Baník Ostravu. Hanáci jsou na startu sezóny v euforii. Aby ne, když v prvním kole porazili Bohemians Praha 2:0, a ve čtvrtek šokovali celou Evropu. Fanoušky českého fotbalu rozradostnili vysokou výhrou 5:1 v prvním utkání 3. předkola Evropské ligy UEFA na půdě skotského Aberdeenu.

Start ligy ovšem vyšel i fotbalistům Baníku, kteří na úvod porazili Příbram 2:1. „Hrozně nám vítězství pomohlo. Kluci trénují s chutí a nasazením, intenzita a přístup jsou na vysoké úrovni. Máme teď i nějaké šrámy, ty ale trápí hráče, kteří nebyli v základu. Potíže má Jan Hable a břišní sval si v tréninku pochroumal František Metelka,“ prozradil ostravský kouč Miroslav Koubek, jenž nemůže pro nedělní duel počítat s potrestaným Krautem a  nemocným Strnadem.

Do Brna, které v prvním kole kvalitou na půdě Bohemians 1905 nijak nezazářilo a bez branek v Dolíčku remizovalo, přijede mistrovská Slavia. Ta naopak v Edenu na úvod remizovala 1:1 s Mladou Boleslaví. V prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů sešívaní ovšem v Tiraspolu vyšli také střelecky na prázdno. „První zápas jsme hráli doma a tam jsme si určitě představovali, že dáme více gólů. Pohárový zápas se Šeriffem byl spíše defenzivnější, spoléhali jsme hodně na brejky. Uvidíme, co trenér vymyslí na Brno, ale věřím, že góly brzy přijdou,“ přeje si opora zadních řad Slavie Marek Suchý.

Liberec v Mladé Boleslavi

Zajímavý duel bude jistě k vidění i v Mladé Boleslavi, kam přijede další zástupce v evropských pohárech Liberec. Ten ve třetím předkole Evropské ligy vyhrál v lichtenštejnském Vaduzu 1:0, ovšem na úvod ligy jen remizoval s Kladnem 1:1. Mladoboleslavští odjeli po stejném výsledky před týdnem z Edenu.

„S nerozhodným výsledkem na Slavii jsem byl spokojený, ale úplně spokojený jsem nebyl s předvedenou hrou, a to především dopředu. Proti Liberci musíme doma nastoupit s ofenzivnější taktikou, než venku na Slavii, kde jsme hráli trochu víc zezadu,“ avizoval před nedělním kláním kouč Středočechů Dušan Uhrin mladší.

Střížkovský klub Bohemians Praha se představí ve svém strahovském azylu proti Českým Budějovicím. Dynamo se v prvním kole rozloučilo s Jabloncem po výsledku 1:1 a začalo tak novou sérii nerozhodných výsledků, které mu loni vyneslo titul remízového krále soutěže.

Příbram pro odplatu do Kladna 

V Kladně se v neděli od 17:00 představí Příbram. Kouč domácích Martin Hřídel nemůže do utkání postavit dvojici zraněných hráčů Mašanský - Broschinský. Pavel Bartoš si navíc musí odpykat druhou část trestu po osmé žluté udělené kartě, kterou od rozhodčího viděl v posledním kole loňské sezóny. Příbramští chtějí hostiteli oplatit poslední porážku 0:1, kterou od Kladna na jeho hřišti utrpěli. "Poslední zápas v Kladně nebyl z naší strany tak špatný, ale bohužel jsme nebodovali. Nyní musíme podat výkon ještě lepší a hlavně dokázat udržet chladnou hlavu v koncovce,“ přál si kanonýr příbramského celku Daniel Huňa.

Druhé kolo české nejvyšší soutěže zakončí v pondělí dohrávkou Jablonec, který na Střelnici přivítá nováčka ze Slovácka. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Program 2. kola fotbalové ligy:
Pátek:
Sparta - Bohemians 1905 0:0on-line
Sobota:
18:15Plzeň - Tepliceon-line
Neděle:
17:00Bohemians Praha - Č. Budějoviceon-line
17:00Kladno - Příbramon-line
17:00Mladá Boleslav - Liberecon-line
17:00Olomouc - Ostravaon-line
17:00Brno - Slaviaon-line
Pondělí:
17:30Jablonec - Slováckoon-line

Reklama