Hlavní obsah

Plzeň chce, aby zákrok teplického Matuly prošetřila disciplinárka

PLZEŇ

Vedení Plzně v úterý podalo disciplinární komisi fotbalového svazu podnět k zahájení řízení s teplickým hráčem Milanem Matulou. Defenzivní středopolař Severočechů udeřil v sobotním ligovém utkání na stadiónu Viktorie ve vzájemném souboji loktem domácího Petra Jiráčka a způsobil mu krvavé zranění hlavy. Sudí Milan Makovička potrestal jeho faul žlutou kartou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zraněný plzeňský záložník Petr Jiráček po faulu Milana Matuly.

Článek

Plzeňští tvrdí, že Matula fauloval úmyslně. "Nechtěli jsme se ukvapit, proto jsme si nechali dostatek času na prozkoumání inkriminovaného okamžiku u videa. Ze záznamu se jeví jasné, že Matula nechtěl při souboji zasáhnout míč, ale jeho cílem bylo v prvé řadě udeření Petra Jiráčka," uvedl v tiskové zprávě plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

Jiráčkovi ránu hned po utkání zašil klubový lékař. V sobotu a v pondělí se pak hráč podrobil dalším vyšetřením, která vyloučila možné poranění hlavy. "Zákrok byl velmi brutální a můžeme mluvit o štěstí, že pro Jiráčka skončil pouze třemi stehy," pokračoval Šádek.

Plzeňští věří, že prošetření Matulova faulu disciplinárkou odradí další hráče od podobných zákroků. "Chceme tímto krokem upozornit všechny hráče, že podobně bezohledné a surové zákroky nezůstanou bez potrestání. Na fotbalová hřiště něco takového prostě nepatří," dodal Šádek.

Utkání mezi Plzní a Teplicemi skončilo nerozhodně 2:2.

Reklama

Související témata: