Hlavní obsah

Slávista Šenkeřík sestřelil hattrickem Bohemians, tabulku vede Brno

PRAHA

Fotbalisté Slavie zvítězili v neděli ve třetím kole Gambrinus ligy doma nad Bohemians Praha 3:1. O výhru sešívaných se hatrrickem zasloužil Zdeněk Šenkeřík. Bohemians 1905 prohráli s Jabloncem 0:1, Brno zvítězilo v Liberci 1:0 a vede ligovou tabulku. Teplice si poradily hladce s Českými Budějovicemi 3:0, Slovácko porazilo na vlastním hřišti Olomouc 2:0.

Foto: René Volfík, ČTK

Fotbalista Zdeněk Šenkeřík, Tijani Belaid (vzadu) a Matěj Krajčík (vpravo) ze Slavie se radují z třetí branky v síti FK Bohemians Praha.

Článek

Slavia vstoupila do utkání aktivně a odměnou jí byl rychlý gól ve třetí minutě, jehož autorem byl Zdeněk Šenkeřík. Stejný hráč zvýšil vedení Pražanů ve 27. minutě přesnou hlavičkou z  hranice malého vápna. Bohemians již pouze snížili v 63. minutě zásluhou hlavy Petera Očovana a zůstávají bez bodu poslední v tabulce. Hattrick završil v 74. minutě Šenkeřík.

Stejně rychlý nástup do utkání jako Slavia měli rovněž fotbalisté Slovácka proti Olomouci. V šesté minutě poslal domácí do vedení Petr Švancara z pokutového kopu po faulu Onofreje na Fujerika. Ve 28. minutě uklidnil domácí Aleš Chmelíček a Olomouc již snížit nedokázala, Slovácko tak získalo první výhru v lize a odpoutalo se od posledního místa, o které se dělilo s Bohemians Praha.

Klokani uhráli dvě bezbrankové remízy

Fotbalový Ďolíček se dočkal vlastního loga stadiónu, Bohemians 1905 v jeho útrobách představili také klubové muzeum. O to víc klokani chtěli na vlastním trávníku oslavit také první vítězství po návratu do Gambrinus ligy v duelu s Jabloncem, prohráli však 0:1.

Klokani zatím uhráli dvě bezbrankové remízy, doma s Brnem a pak na Spartě. „Proti Jablonci chceme hrát na vítězství,“ plánoval trenér Pavel Hoftych po pátečním tréninku ve Vršovicích. Zažil však zklamání, jeho chlapci dál marně čekají na premiérovou vstřelenou branku. Na rozdíl od prvních zápasů navíc tentokrát Jablonci podlehli 0:1.

O výhře hostů rozhodl pět minut před koncem prvního poločasu útočník Jan Vošahlík, jemuž nepovedenou malou domů nechtěně přihrál domácí obránce Rychlík. Úspěšný střelec tak navázal na svoji minulou trefu proti Slovácku a Jablonec si může pochvalovat dobrý start do sezóny, na kontě už má sedm bodů ze tří duelů.

Slovan má jediný bod

Dalším týmem, jemuž se vstup do sezóny nepovedl, je Liberec. Prohrál doma 0:1 s Brnem a zatímco Slovan má jediný bod, hosté se vyšvihli do čela ligové tabulky. Teplice neměly žádné starosti a přehrály České Budějovice hladce 3:0.

Slávisté budou proti střížkovskému soupeři zapomínat na šok z vyřazení s Šeriffem. „Je dobře, že hrajeme tak brzy, alespoň nebude tolik času přemýšlet o tom, co se stalo ve středu s Tiraspolem. Věřím, že se dáme dohromady a naopak že bude adekvátní reakce,“ doufá trenér Karel Jarolím. Někteří hráči ho zklamali, a tak avizuje změny. „Nedá se čekat zemětřesení, ale především v ofenzívě asi dáme šanci dalším.“

Reklama

Související témata: