Hlavní obsah

Dva slepené góly rozhodly o tom, že ligu vede Mladá Boleslav

KLADNO

S týmem Mladé Boleslavi to v pondělní dohrávce 3. kola v Kladně vůbec nevypadalo dobře, vždyť svěřenci kouče Dušana Uhrina mladšího prohrávali s papírově slabším soupeřem už po třech minutách. Poté ovšem otěže zápasu chytili hosté, dva góly dali ještě v první půli, třetí přidal Kulič ve druhém poločase. „Chtěli jsme vyhrát, abychom zůstali v čele tabulky,“ přiznal po utkání Uhrin.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi na archivním snímku.

Článek

Domácí zaskočili Mladou Boleslav hned v úvodu, když se hlavou po třech minutách zápasu prosadil Pavel Bartoš. „Začali jsme velice špatně. Zaspali jsme při výběhu z vápna. Naštěstí jsme se po dvaceti minutách zvedli,“ přiznal hostující kouč Dušan Uhrin, že brzká branka jeho svěřence na chvíli vyvedla z míry.

„Hru jsme kontrolovali,“ pokračoval v pozápasové analýze kouč hostů. „Kladno mělo pološance, ale několikrát pořádně zazlobilo. Chtěli jsme vyhrát, abychom zůstali v čele tabulky,“ dodal Uhrin. První místo samozřejmě Mladoboleslavští uhájili, protože ještě do poločasu připravil gól pro Táborského Sylvestre, jenž tři minuty před koncem skóre krásnou ranou z dálky skóre otočil.

„On hrál dnes opravdu výjimečně dopředu. Chtěl bych po něm, aby hrál ještě lépe,“ vyjádřil se na adresu francouzského záložníka kouč Uhrin. Kvality talentovaného středopolaře dokázal po zápase ocenit i kladenský trenér Martin Hřídel. „Sylvestre měl výjimečný den z pohledu ofenzívy, zápas zvrátil de facto sám,“ podotkl Hřídel.

Patičky do hry nepatří

Ač hosté odjeli z kladenského stadiónu Františka Kloze se třemi body v kapse, našel mladoboleslavský kouč na svém týmu i nedostatky. „Zbytečně jsme ztráceli balón v soupeřově pokutovém území, nehráli jsme jednoduše,“ trápilo Uhrina. „Pak jsme mohli skórovat vícekrát. Patičky do hry patří, já mám raději jednoduchou hru. Když někdo obejde dva hráče, nemusí obcházet třetího,“ rozhovořil se trenér hostí.

O třetí gól a jakousi jistotu do řad mladoboleslavského týmu se zasloužil zkušený útočník Mladé Boleslavi Marek Kulič, jenž si poradil se třemi obránci a zakončil pohotově střelou k tyči brankáře Pavlíka.

„Už rychlé góly z první půle položily soupeře na lopatky,“ uvědomoval si střelec vyrovnávací branky Ivo Táborský. „Za stavu 1:2 byl ovšem zápas ještě otevřený,“ přiznal forvard hostí. Své měl k utkání říct i jediný střelec Kladna Bartoš, jenž vinou osmi žlutých karet v závěru loňské sezóny nastoupil v tomto ročníku poprvé. „Bohužel jsme byli asi moc zalezlí a dva slepené góly rozhodly o vítězství hostů,“ dodal na závěr Bartoš.

Reklama

Související témata: