Hlavní obsah

Rozjíždí se konečně Sparta? Chovanec si ještě počká

PRAHA

Tři soutěžní zápasy, tři vítězství. Bilance z posledních duelů fotbalové Sparty by mohla napovídat, že letenský tým se po chudičkém ligovém startu a vyřazení z Ligy mistrů konečně rozjel. Trenér Jozef Chovanec si však moc dobře uvědomuje, že na takové soudy je ještě příliš brzy. „Máme za sebou jen pár kol, uvidíme, co bude dál,“ říká po vítězství nad Mladou Boleslaví.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalisté Sparty Václav Kadlec (vlevo), Martin Zeman (uprostřed) a Bony Wilfried se radují po vítězném utkání.

Článek
Fotogalerie

Letenští si po čase vychutnali zase trochu euforie. Když už se zdálo, že jejich duel s Mladou Boleslaví skončí bez branek, mladík Kadlec jim v 90. minutě utkání vystřelil tři body a sesadil protivníka z první příčky ligové tabulky. „Třetí výhra za sebou, dostali jsme se těsně za Mladou Boleslav a ještě předstihli Slavii. Samé plusy,“ liboval si Václav Kadlec.

„Po celý zápas jsme ukazovali velkou vůli po vítězství a odměnou nám byla branka vstřelená v poslední minutě. Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli,“ oddechl si trenér Jozef Chovanec. „Jsem spokojený jak se hrou, tak s vůlí a nasazením všech hráčů. Kluci, kteří nastoupili proti minulému utkání v základní sestavě, hráli dobře, předvedli odpovídající výkon,“ přidával s dovětkem, že v Mariboru byl výkon jeho týmu ještě lepší.

Na startu ligy však Sparta poztrácela spoustu bodů, a tak na spokojenost ještě nemá nárok. „Do konce zbývá dlouhých 25 kol, takže fakt, že jsme se teď vyhoupli nad Slavii, nic neřeší,“ upozornil obránce Ondřej Kušnír. V tom je s ním kouč zajedno. „Neberu tři výhry tak, že jsme se rozjeli. Máme za sebou jen pár kol, uvidíme, co bude dál,“ zůstává i Chovanec na zemi.

Před pauzou ještě Maribor a Olomouc

Na Letné všichni věří, že výhra nad silnou Mladou Boleslaví urvaná v 90. minutě mužstvu hodně pomůže. „Věřili jsme samozřejmě do poslední chvíle. Každá taková výhra nás ohromně psychicky povzbudí. Zatím jsme prohráli jen odvetu na Panathinaikosu a před reprezentační přestávkou nás ještě čeká odveta s Mariborem a ligový zápas v Olomouci,“ připomíná Kušnír.

Pražané si pochvalovali večerní výkop zápasu, který sledovalo přes 12 tisíc diváků. „Znovu nám hodně pomohli fanoušci. Mně osobně se hrálo dobře i díky tomu, že zápas měl výkop až v sedm hodin. Pod světly a v dobré atmosféře se hraje rozhodně lépe než na poloprázdném stadiónu ve tři hodiny odpoledne,“ srovnává Kušnír.

Letenští odstartovali sezónu v pekelném zápasovém tempu a reprezentační pauza bude příležitostí k načerpání sil. „Hodně důležité pro nás bude, kolik hráčů budeme mít v reprezentacích. Když je tým víceméně pohromadě, dá se stihnout hodně práce. Ale kdyby nebyl, pro takový případ máme široký kádr a můžeme si pomoci také hráči z juniorky,“ říká Chovanec. „Únava už tam je, ale jsme dobře trénovaní a měli bychom takové zápasové tempo zvládnout,“ ujišťuje Kušnír.

Pro Spartu je také pozitivní, že návrat na hřiště ohlásil první z velkých marodů, záložník Kucka. S Boleslaví přišel na hřiště minutku před vítězným gólem. „V sobotu nastoupil za juniorku a odehrál dobré utkání. Proti Boleslavi bych ho poslal na hřiště za jakéhokoliv stavu, kvůli sebevědomí. Že jsme několik vteřin po jeho nástupu vstřelili gól? Byl pro nás takové štístko,“ usmívá se Chovanec.

Reklama

Související témata: