Hlavní obsah

Nemocný Plíšek Teplice v pohárovém duelu v Tel Avivu nepovede

TEPLICE

Fotbalisté Teplic se budou muset ve čtvrtečním utkání Evropské ligy na hřišti Hapoelu Tel Aviv obejít bez trenéra Jiřího Plíška. Ten v pondělí náhle onemocněl a musel být hospitalizován. Severočeský tým, který v minulém týdnu v prvním utkání podlehl 1:2, povede Plíškův asistent Zdeněk Klucký. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek

Článek

Teplický tým odcestuje do Izraele netradičně už v úterý, dva dny před utkáním, ale bez svého kouče. Plíšek, který minulý pátek oslavil sedmatřicáté narozeniny, byl hospitalizován ve svém bydlišti v Mladé Boleslavi. Letecký přesun do Izraele by prý pro Plíška byl velkým rizikem.

"V pondělí mi volal s tím, že má obtíže, trápily ho těžké závratě, proto jsem mu navrhl okamžité vyšetření, po kterém byla specialistou navržena okamžitá hospitalizace. Jedná se totiž o postižení vnitřního ucha, to se léčí infuzemi a mohla by hrozit také ztráta sluchu, proto je vyloučeno, že by letěl do Tel Avivu," uvedl lékař teplického týmu Jan Štěrba, který na dálku s Plíškem i ošetřujícími lékaři v Mladé Boleslavi je v kontaktu. Podle Štěrby je téměř vyloučeno také to, že by se Plíšek připojil k mužstvu při nedělním ligovém duelu v Brně. "Dobu hospitalizace bych odhadl na deset dnů," podotkl Štěrba.

Klucký má již zkušenosti z Jablonce

Klucký, který během Plíškovy absence převezme roli prvního kouče, věří, že situace mužstvo nijak nepoznamená. Už v pondělí jej Plíšek upozornil na svoji možnou hospitalizaci. "Musím se s tím vypořádat, většinu věcí stejně připravujeme spolu, takže není se čeho bát. Navíc jsme pořád v kontaktu, budeme si volat i během celého pobytu," řekl osmačtyřicetiletý Klucký, který v sezóně 1999/2000 v deseti zápasech vedl jako hlavní kouč Jablonec.

Tepličtí však věří, že se Plíšek brzy k mužstvu zase připojí. "Doufáme, že se brzy dá do pořádku a bude znovu moci být s týmem. Hráčům jsem v kabině řekl, že jedním z nejlepších léků by pro něj jistě bylo, kdybych mu ve čtvrtek mohl oznámit, že se postoupilo," prohlásil ředitel klubu František Hrdlička. Teplice budou mít ale v Izraeli těžkou pozici, v minulém týdnu doma podlehli Hapoelu 1:2 a v Tel Avivu tak musí nejméně dvakrát skórovat, aby oživili sen o postupu do základní skupiny Evropské ligy.

V letošním ročníku Evropských pohárů zažila i pražská Slavia, jaké je hrát bez hlavního trenéra na lavičce. Karel Jarolím totiž v duelech třetího předkola Ligy mistrů s Šeriffem byl jen na tribuně poté, co si musel odpykat disciplinární trest na vykázání na tribunu z loňského ročníku Poháru UEFA. Jarolím totiž až příliš vehementně protestoval proti výrokům rozhodčích v duelu s Hamburkem.

Reklama

Související témata: