Hlavní obsah

Liberec znovu padl, střížkovská Bohemka slaví první ligové body

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha slaví zisk prvních bodů v sezóně. V 6. kole totiž na Strahově porazili liberecký Slovan 2:1. O vítězství střížkovského celku, jenž od 18. minuty prohrával po gólu Blažka, se postaral Kincl a Zoubek. Severočeši mají po šesti zápasech v tabulce sedm bodů, domácí po zisku prvních tři bodů přeskočili Kladno a jsou předposlední.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Bohemians Praha oslavují gól

Článek
Fotogalerie

Na libereckém mužstvu, které ve čtvrtek po penaltách ostudně vypadlo s Dinamem Bukurešť ze 4. předkola Evropské ligy, nebyla v úvodu utkání na půdě Bohemians Praha poslední negativní zkušenost příliš znát. Na Strahově, azylu střížkovského klubu, byli Severočeši od prvních minut aktivnější, což vyústilo ve vedoucí branku jejich týmu v 18. minutě. Liška, jenž proti Rumunům neproměnil rozhodující pokutový kop,tentokrát z levé stran poslal přízemní centr, z něhož Blažek skóroval.

Trenér hostí Ladislav Škorpil oproti poslednímu zápasu v předkole udělal čtyři změny v základní sestavě. Ani to ovšem nepomohlo, aby Severočeši odjeli z Prahy s čistým kontem. Ve 23. minutě se totiž na pravé straně uvolnil Dittrich, přihrál míč do vápna pod sebe a tam už dobře postavený Kincl vyrovnával na 1:1. Pak se ještě v zajímavé střelecké pozici objevil domácí Zoubek. Ovšem ani on a ani nadvakrát Blažek síť znovu nerozvlnili, a tak šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Zkraje druhé půle se pokoušel střelou levačkou prosadit Dočkal, míč ovšem letěl daleko mimo Belaňovu bránu. V 50. minutě po Blažkově střele z otočky dokonce zvonila levá tyč střížkovského celku. Rčení nedáš dostaneš se projevilo hned vzápětí. Defenziva Severočechů nedokázala odvrátit míč, jenž se dostal k nohám Zoubka, který prostřelil libereckého gólmana Hauzra.

Na hostech se obrat ve výsledku projevil, neboť Škorpilovi svěřenci upadli do útlumu. Naopak několikrát se o navýšení skóre pokoušeli i domácí, ovšem jejich zakončení přesné nebylo. V 76. minutě chyběly Dobešově lobu jen centimetry. Na druhé straně hřiště se po čase o vyrovnání pokoušeli i Liberečtí. Žádná z jejich akcí ovšem gólem neskončila. V nastavení ještě za zdržování viděl druhou žlutou kartu domácí útočník Kincl, jenž tak musel jít předčasně pod sprchy.

Bohemians Praha - FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)
Branky: 23. Kincl, 50. Zoubek - 18. Blažek. ŽK: Halama, Macháček, Kincl - Vácha, Liška. ČK: Kincl. Rozhodčí: Příhoda, Kordula, Gallo. Diváci: 750.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Heidenreich (79. Fenyk) - Mach, Halama (61. Turtenwald), Zoubek, Dittrich, Andronic (46.Dobeš) - Kincl
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Vulin (59. Nezmar) - Dočkal, Vácha, Papoušek (66. Čorič), Gecov (75. Diviš), Liška - Blažek.

Reklama

Související témata: