Hlavní obsah

Jak narovnat psychiku? Opustit slzavé údolí, vědí v Liberci

LIBEREC

Dny fotbalové hrůzy Liberce s vyřazením z poháru a nezdary v lize přerušila reprezentační pauza. Jen torzo týmu se ale povětšinu času hledalo hlavně psychické síly na další ligové bitvy. „Když někteří kluci šli s béčkem, zbyli tu tři čtyři hráči,“ pravil po nerozhodné bitvě se Slavií gólman Zbyněk Hauz

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Blažek (vlevo) z Liberce a Hocine Ragued ze Slavie Praha.

Článek

Řada jeho spoluhráčů si ale léčila bolest z porážek velkými výhrami - v jednadvacítce. Potěšení i výhrou nadmistry Evropy Němci se vrátili Gecov, Dočkal a Vácha. „V pauze nezůstávali tady v tom slzavém údolí, už změna prostředí pomůže narovnání psychiky,“ usoudil potěšeně kouč Ladislav Škorpil.

„Ale druhou stránkou je náročný program, těžké zápasy,“ věděl trenér. „Měli jsme pryč celou středovou řadu, která hrála proti Slavii, i Čorič nastoupil v jednadvacítce, ale v chorvatské,“ připomněl kouč.

I přes domácí ztrátu netajil dobrou náladu na tiskové konferenci vedle svého protějška Jarolíma. „Karel byl u mých prvních trenérských pokusů. Měl jsem ho v mládežnické reprezentaci východočeského kraje, hrál za Pardubice. Trenér Topič ho našel na internátu nebo kde. Pak ho zbrzdila žloutenka. A ještě jedno jméno jsem měl na počátku kariéry - Láďu Vízka v hradeckém c-dorostu,“ lovil v paměti Škorpil momenty staré skoro čtyři desetiletí. „Díky tomu jste také tam, kde jste,“ reagoval slávistický trenér mnohoznačně.

Reklama

Související témata: