Hlavní obsah

VIDEO: Macháčkův gól Střížkovu stačil, aby opustil poslední příčku tabulky

PRAHA

Střížkovští si naplánovali únik z poslední příčky ligové tabulky a na jejich snažení bylo na Strahově zvědavo 625 diváků... Potřebný gól však po rohovém kopu příbramskému soupeři dali a Macháčkova trefa hlavou jim nakonec na zisk tří bodů stačila. Sotva průměrný duel už víc zajímavostí nenabídl.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Bohemians Praha Macháček otevřel skóre.

Článek

Střížkovští plánovali opustit poslední příčku tabulky. Projekt stěhování do Blšan opustili a zůstali na Strahově. „V minulém kole jsme měli v Ostravě na bod, teď musíme přidat góly,“ přál si trenér Jaromír Jindráček.

Než se první trefy dočkal, střídaly se šance rovnoměrně na obou stranách. Na pokus domácího Dobeše odpověděl příbramský Huňa, na Kinclovu šanci pak Rodrigues. Až na šanci Dobeše už Středočeši nekontrovali a to byla chyba. Na Zoubkův rohový kop si totiž naskočil nikým neobsazený Macháček a hlavou pohodlně otevřel skóre. Domácí tak mohlo jen mrzet, že ještě do přestávky inkasovali tři žluté karty.

Žádný velký fotbal se však rozhodně nehrál, v kulise vytvářené 625 diváky se ostatně nebylo čemu divit. Příbram se po přestávce silou vůle sunula na polovinu Pražanů, herně však zůstávala hodně dlužná pověsti týmu, který patří k příjemným překvapením začátku nového ročníku. Střížkovští se pak nikam nehnali, moc dobře si vědomi, jak důležité pro ně tři body z tohoto utkání jsou.

Neurovnané pachtění obou soupeřů jen zřídka osvětlil náznak fotbalového momentu, jako třeba Dobešova střela do boční sítě či Huňova nepřesná hlavička nad. První skutečnou šanci druhé půle přinesla až 72. minuta, v níž příbramský Klesa rychle pronikl po levém křídle a při jeho střele měl gólman Belaň kus štěstí. Hostující kouč Marko sice prostřídal sestavu, ani to však k vyrovnávacímu gólu nevedlo.

Bohemians Praha - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 36. Macháček. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Kubáň. ŽK: Turtenwald, Mach, Grznár, Fenyk - Klesa, Šmejkal. Diváci: 625.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Grznár (61. Halama) - Turtenwald - Dittrich (67. Fenyk), Zoubek (77. Ibe), Dobeš, Mach - Kincl.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško (75. Cafú) - Klesa, Tarczal, Schneider (46. Hušbauer), Fantiš - Rodrigues (59. Šmejkal), Huňa.

Reklama

Související témata: