Hlavní obsah

VIDEO: Budějovice klesly po remíze 0:0 se Slováckem na dno tabulky

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Krize fotbalistů Českých Budějovic se prohlubuje. Jihočeši ani v utkání osmého ligového kola proti Slovácku nedosáhli na první domácí výhru a po bezbrankové remíze se propadli na samé dno tabulky. Pozice jejich kouče Pavla Tobiáše je v ohrožení.

Článek

Českobudějovický trenér po pěti porážkách za sebou opět zamíchal se sestavou a do středu pole nasadil obě čerstvé posily - zkušeného Doležala i Slováka Černáka.

V úvodu oba týmy zahrozily střelami z dálky. Ve třetí minutě napřáhl domácí Žižka a gólman Vašek, který přízemní pokus jen kontroloval, byl nakonec rád, že zprvu nenápadná rána těsně minula jeho tyč. Na opačné straně protáhl Kučeru Randa.

Na Jihočechy viditelně doléhaly nepohoda a důležitost utkání, přesto působili ve vápně mnohem nebezpečnějším dojmem než Slovácko. Hrozili hlavně po centrech ze stran, s nimiž si hostující obrana v čele s velmi nejistým Vaškem nevěděla rada.

Po čtvrthodině hry zaspali Moravané při rohovém kopu, ale osamocený kapitán Horejš hlavičkoval jen do brankáře. V 19. minutě pro změnu mířil vedle Stráský. Stejný hráč pak neuspěl po pěkné akci za šestnáctkou, zakončené ranou kousek nad břevno.

Další vzrušení přinesl až závěr poločasu. Hostující gólman Vašek poněkolikáté nepochopitelně vyboxoval balon, místo aby jej v pohodě skryl do náruče, ale Benát byl nenadálou šancí tak zaskočen, že netrefil odkrytou branku. Ve 45. minutě na druhé straně podržel Dynamo Kučera, který včasným vyběhnutím zmařil Cleberovu velikou možnost.

Po příchodu z kabin sice domácí sevřeli Slovácko před jeho vápno, ale do vážnějších šancí se vůbec nedostávali. Brzdily je značné nepřesnosti a také stále větší nervozita. Do vedení naopak mohli jít hosté, Smetanovi chyběl po hodině hry na Valentův střílený centr jen půlkrok.

Až v závěrečné čtvrthodině domácí přepnuli na vyšší obrátky. V 78. minutě se po velkém závaru dostal ke střele Doležal, ale napálil jen hrozen hráčů před Vaškem. Pokus střídajícího Sedláčka pak v poslední chvíli zblokovali hostující stopeři.

Tři minuty před koncem tak málem vstřelili rozhodující gól hosté. Alespoň za bod může Dynamo děkovat Kučerovi, který natřikrát vyhrál přetlačovanou s Cleberem, jednou mu pomohla i tyč. Slovácko po návratu do ligy po třech prohrách oslavilo první bod ze hřiště soupeře.

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Ondrášek, Jarabica - Valenta, Šimáček. Diváci: 2587.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Jarabica, Žižka - Stráský, Doležal, Černák, Benát (64. Hudson) - Meszároš (46. Dolejš), Ondrášek (76. Sedláček). Trenér: Tobiáš.
Slovácko: Vašek - Randa, Šimáček, Formánek, Urbánek - Perůtka (84. Gonda), Kordula (77. Abrahám), Valenta, Cleber - Smetana (65. Ondřejka), Chmelíček. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: