Hlavní obsah

VIDEO: Sigma Olomouc proti Kladnu ani počtvrté doma nevyhrála

OLOMOUC

Hanáci podali nejhorší výkon v dosavadním průběhu sezóny a i proto, byť překvapivě, zaslouženě prohráli. „Jsme navýsost spokojeni. Už s Brnem jsme naznačili, že naše výkonnost stoupá a tady jsme to potvrdili,“ radoval se kladenský kouč Martin Hřídel, jehož celek se v 8. kole v Olomouci radoval z výhry 2:1.

Článek

Sigma se rozjížděla pomalu a než se ji to podařilo, přišel šok. V 6. minutě si Procházka všiml, že Drobisz stojí hodně před bránou a tak se tři metry za půlící čarou opřel do míče a ten zoufalého gólmana Hanáků přeletěl až do sítě.

Očekávaný nápor domácích však nepřišel ani poté. Naopak, Kladenští ovládli střed pole a byli výrazně lepší. Vedení mohli potvrdit v 18. minutě, když Klinka našel na malém vápně volného Tatanašviliho, ale tentokrát Drobisz čaroval. Po půlhodině hry Sigma přece jen převzala iniciativu, ale souhra vázla, chyběly i kloudná myšlenka, důraz, bojovnost a tak si šance nevytvořila.

Hned po přestávce domácí poslal do kolen Holub, když jeho střela nešťastně tečovaná Rossim znovu přeletěla zkoprnělého Drobisze. Teprve poté Sigma přidala. Ke gólu ji ale musel „pomoci“ až Holub, který zahrál v šestnáctce rukou. Sudí nařídil penaltu a Bajer ji bezpečně proměnil. Na víc se však Hanáci už nezmohli.

„Celý týden jsme se připravovali na obranný val Kladna. V úvodu každého poločasu jsme však inkasovali neskutečně smolné branky a to nás srazilo. Dlouho nám pak trvalo, než jsme se trochu rozjeli To potřebné tempo ale stejně nepřišlo,“ tvrdil trenér Sigmy Zdeněk Psotka.

Sigma Olomouc - SK Kladno 1:2 (0:1)
Branky: 77. Bajer z pen. - 6. Procházka, 48. Holub. Rozhodčí: Hrubeš - Čecháček, Drastík. ŽK: Rossi, Dreksa (oba Olomouc). Diváci: 3655.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Bajer, Hořava (73. Caihame), Otepka (59. Šultes) - Janotka, Ordoš, Petr (86. Komárek). Trenér: Psotka.
Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Bartoš, Strnad, Szabo, Holub (90. Šilhan) - Klinka (85. Moravec), Tatanašvili (88. Zachariáš). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: