Hlavní obsah

VIDEO: Brnu v kritické chvíli duelu se Spartou chyběl ošetřovaný Dřížďal

BRNO

Fotbalisté Sparty nezopakovali v pondělním utkání v Brně výborný výkon ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy proti nizozemskému Eindhovenu a byli hodně blízko premiérové porážce v novém ročníku nejvyšší soutěže. Až v závěru střetnutí ji odvrátil vyrovnávacím gólem Jan Holenda.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Tomáš Polách z Brna (uprostřed) přeskakuje sparťana Kamila Vacka.

Článek

„Určitě se nebudeme vymlouvat na únavu. Prostě jsme nevlítli na Brno tak, jak jsme měli. Ještěže si nakonec vezeme aspoň plichtu,“ říkal po utkání Holenda, na něhož obránci soupeře devět minut před koncem úplně zapomněli. „Měl jsem najednou před sebou hodně prostoru. Přízemní střelou se mi podařilo Bureše naštěstí překonat,“ radoval se z remízové trefy.

Trenér Pražanů Jozef Chovanec se ale netajil smíšenými pocity. „Chtěli jsme v Brně získat tři body, máme jen jeden, což beru jako realitu. Zpočátku nám scházela lepší souhra a bohužel se tentokrát vůbec neprosadil Wilfried, jehož Brňané pečlivě i za cenu nedovolených zákroků střežili. Naštěstí ho tentokrát střelecky zastoupil Holenda. Musím kluky pochválit za to, k jakému náporu se v závěru vzepjali,“ hodnotil duel.

Chovanec nemohl využít stopera Hubníka, který z předzápasové rozcvičky odkulhal se svalovým zraněním. „Nejde o nic vážného, ale nechtěli jsme riskovat zhoršení jeho zdravotního stavu. Budeme ho potřebovat v dalších utkáních. Roman nám ale chyběl hlavně při standardkách,“ všiml si kouč.

V kabině domácích rozpaky

Rozpaky panovaly po prestižním utkání i v brněnské kabině. „Je velká škoda, že jsme dobře rozehraný zápas nedotáhli k vítězství. Podle mého názoru jsme ztratili dva body,“ mínil útočník Tomáš Došek, autor vedoucí branky Moravanů. „Snad jsme ale po dvou předchozích porážkách zase načali lepší sérii,“ doufal.

Brněnský kouč Miroslav Beránek označil nerozhodný výsledek za zasloužený. „Škoda ale momentu před vyrovnávacím gólem Sparty. Těsně před ním se nám totiž zranil Dřížďal, který musel být ošetřován a při hlídání Holendy tak chyběl,“ mrzelo trenéra.

Reklama

Související témata: