Hlavní obsah

České Budějovice získaly na hostování Kroba ze Sparty

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisty Českých Budějovic posílil levý bek či záložník Jan Krob, který přišel na hostování do konce sezÓny z pražské Sparty. Poslední tým prvoligové tabulky navíc podle klubového webu usiluje také o Chorvata Ronalda Šikliče ze Slavie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Krob (vpravo) - archivní foto

Článek

Krob má pomoci na levé straně českobudějovické sestavy, kde momentálně chybí zraněný Petr Šíma. "Je to levonohý fotbalista s dobrou kopací technikou, předvídavostí, hrající především na levé straně, který také zahrává množství standardních situací," řekl o Krobovi kouč Dynama Pavel Tobiáš.

Dvaadvacetiletý Krob odehrál v lize zatím sedmnáct zápasů a vstřelil jeden gól. Do nejvyšší soutěže zasáhl v Kladně, po návratu do Sparty nastoupil v letenském dresu k šesti ligovým duelům. Po příchodu Manuela Pamiče vypadl ze sestavy a na podzim hrál za druholigovou rezervu.

Českobudějovický kádr by mohl v nejbližší době vyztužit i další levonohý fotbalista. Vedení jihočeského klubu usiluje o chorvatského zadáka Šikliče, který naposledy působil ve Slavii, kde se však neprosadil a připsal si jen pět ligových startů. "Je to levák, jenž dokáže zahrávat standardní situace a má také dobrou rozehrávku," uvedl Tobiáš.

Už v minulém týdnu získaly České Budějovice záložníky Michala Doležala a Slováka Petera Černáka. Na špatné výsledky a výkony naopak doplatil zkušený David Homoláč, který byl v pondělí přeřazen do rezervy.

Reklama

Související témata: