Hlavní obsah

Sparťanský brankář Zich jde hostovat do Liberce

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha se rozhodla poslat na hostování dalšího hráče širšího kádru. Do Slovanu Liberec odchází do konce sezóny brankář Lukáš Zich a napodobí tak obránce Jana Kroba, který na počátku týdne zamířil do Českých Budějovic. O Zichově odchodu Sparta informovala na svém webu, součástí dohody je i přestupová opce. Ve čtvrtek zřejmě zamíří na hostování do Bohemians Praha také útočník Jiří Jeslínek.

Článek

S blížím se koncem přestupního termínu na Letné postupně zužují kádr především o perspektivní hráče, kteří se v současné konkurenci nedokážou prosadit do užšího výběru pro soutěžní zápasy. Takový byl případ levého obránce Kroba a podobné to je i u Zicha, který má stejně jako jeho spoluhráč s hostováním již dostatek zkušeností.

V roce 2007 působil čtyřiadvacetiletý brankář v Čáslavi, pak půl roku figuroval na soupisce Bohemians 1905, později pomáhal jako náhradník v Jablonci. Ani v Liberci ale nebude mít jednoduchou pozici: na soupisce jsou totiž už Zbyněk Hauzr a Maxim Uvarenko.

Třetím odcházejícím by se měl ve čtvrtek stát Jeslínek, který stejně jako před rokem zamíří do střížkovské Bohemky. "Jeho roční hostování je téměř domluveno, ve čtvrtek se rozhodne," řekl ČTK personální ředitel letenského klubu Jakub Otava.

Reklama

Související témata: