Hlavní obsah

VIDEO: Liberec ukončil nevydařené období výhrou nad Slováckem

LIBEREC

Po třech kolech bez vítězství fotbalisté Liberce v sobotu zabrali a poradili si s nováčkem soutěže ze Slovácka, nad nímž zaslouženě vyhráli dvoubrankovým rozdílem. „Za každý výsledek s nulou na kontě obdržených branek jsme rádi, protože se nám to zatím často nepodařilo,“ hodnotil trenér Liberce Ladislav Škorpil.

Článek

"Vycházeli jsme z kolektivního pojetí a soupeře jsme předčili koncentrovaným výkonem. Kromě vstřelených gólů jsme předvedli i další slibné situace s dobrou myšlenkou, ale realizace byla nepřesná," dodal Škorpil.

Domácí byli v úvodu aktivnější, vytěžili z toho jen několik rohových kopů. Po jednom z nich střílel Gebre Selassie vedle. Na opačné straně po Cleberově centru hlavičkoval Chmelíček nad. Poté pálil liberecký Blažek z úhlu do Vaška. Po čtvrthodině zahrál Papoušek trestný kop přesně na hlavičkujícího Gebre Selassieho, který překonal gólmana a Liberec šel do vedení.

Záhy mohl zvýšit Bosančič, který si dovolil kličku v pokutovém území, ale míč mu nakonec unikl. O chvíli později Vašek vyrazil dělovku Dočkala. Blízko ke skórování měl ve 40. min. Kerič, který se po patičce od Blažka ocitl sám před brankářem, jenže nepřesně zakončil.

Na začátku druhé půle vyzkoušel Vaška z trestného kopu Papoušek. Vzápětí utekl obraně Blažek a s přehledem poslal míč do sítě. Hosté se snažili o vylepšení nepříznivého stavu, ale jejich akce postrádaly důraz a zakončení. Liberec měl ale zápas pod kontrolou. V 77. min. nastřelil Dočkal z dálky břevno.

Trenér Slovácka Josef Mazura netajil zklamání: „Nepředvedli jsme dobrý výkon, nešla nám útočná fáze. Bohužel nezahráli klíčoví hráči. Kluci nebojovali a nervali o lepší výsledek. Musím ale vyzdvihnout brankáře Vaška, který ještě chytil tři nebo čtyři tutové šance Liberce.“

FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 16. Gebre Selassie, 50. Blažek. Rozhodčí: Adam - Peřina, Santarius. ŽK: Struhár, Perůtka, Ondřejka (všichni Slovácko). Diváků: 3732.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Polák, R. Dejmek, Janů - Dočkal, Holeňák, Bosančič (57. Diviš), Papoušek (86. Gecov) - Kerič, Blažek (76. Krbeček). Trenér: Škorpil.
Slovácko: Vašek - Randa, Struhár (64. Abrahám), Šimáček, Urbánek - Perůtka, Kordula, Valenta (55. Racko), Cleber - Ondřejka, Chmelíček (74. Smetana). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: