Hlavní obsah

Slovácko vítá novou posilu, přichází ex-sparťan Lukáš Zelenka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalové vedení prvoligového Slovácka se den před ukončením letního přestupního období dohodlo na angažmá s Lukášem Zelenkou. Bývalý sparťanský záložník naposledy působil v belgickém Westerlo. S čtrnáctým celkem české nejvyšší ligy podepsal tvořivý středopolař smlouvu na dva roky s roční opcí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Zelenka na archivním snímku

Článek

V Belgii působil blonďatý záložník ještě tuto sezónu, než se s vedením klubu Westerlo dohodl na ukončení smlouvy. Na jih Moravy tedy devětadvacetiletý fotbalista přichází jako volný hráč. K návratu do Čech se rozhodl hlavně kvůli rodině.

"Jednání to byla složitá i proto, že nemám žádného agenta a všechno jsem si domlouval sám. Ale teď jsem rád, že zase mohu být v plné zátěži a znovu hrát. Těším se například i na spolupráci s Petrem Švancarou," řekl v úterý pro ČTK Zelenka po prvním tréninku v novém působišti.

Zelenka nakoukl do velkého fotbalu ve Spartě. V létě roku 1998 přestoupil do belgického Anderlechtu, odkud po sezóně putoval do Westerlo. V červenci 2001 se vrátil opět do sparťanského dresu, v němž stihl odehrát čtyři a půl roku, než přestoupil do tureckého Manisasporu.

Po dvou letech ovšem střední záložník putoval znovu do Westerlo, kde zůstal do letošního září. Na kontě má brzy třicetiletý hráč i tři starty v reprezentaci.

Reklama