Hlavní obsah

Kladenský fotbalista Beneš už je v Motole, čeká ho operace

ČESKÉ BUDĚJOVICE/PRAHA

Kladenský obránce Vít Beneš, který v nedělním utkání fotbalové ligy v Českých Budějovicích na chvíli ztratil vědomí a bojoval o život, dál zůstává v péči lékařů. Pondělní vyšetření ukázalo, že utrpěl zlomeninu čelisti, a čeká ho operace, které se podrobí v úterý už v pražském Motole, kam byl odpoledne převezen.

Článek

Beneš se krátce před koncem zápasu srazil s protihráčem Peterem Černákem a upadl do krátkého bezvědomí. Kladenští lékaři mu museli vytáhnout zapadlý jazyk, přibližně po půl minutě začal znovu dýchat.

Beneš ihned putoval do českobudějovické nemocnice, kde strávil noc a dnes se podrobil důkladnému vyšetření. Vyšetření na CT potvrdilo nepříznivou prognózu. "Ukázalo zlomeninu dolní čelisti, ale to je zatím jediná zpráva, kterou máme. Víťa musí podstoupit ještě další vyšetření, abychom mohli společně rozhodnout, jak a kde bude léčba dál probíhat," řekl dopoledne klubový lékař Vladimír Lemon.

Později se ale rozhodlo, že Beneš bude operován v pražské motolské nemocnici, kam byl okamžitě převezen. "Na operaci půjdu v úterý kolem poledne, pak budu pár dní v nemocnici. Čelist mám zlomenou a celou posunutou, budou mi ji drátovat. Řekli mi, že letos už se na hřiště nevrátím," povzdychl si v rozhovoru pro klubový web Beneš.

V Praze už stačil sledovat v televizi slavné derby a vracela se mu chuť do fotbalu. "Chtěl bych vidět i středeční pohárový zápas Kladna s Plzní přímo na stadionu, ale nevím, jestli to stihnu tak brzo po operaci. Ale na odvetu do Plzně už kluky určitě pojedu povzbudit," prohlásil mladý fotbalista, kterému experti předpovídají velkou budoucnost.

Reklama