Hlavní obsah

Šilhavý ani nedoufal, že v premiéře na Spartě může zažít takové štěstí

PRAHA

Krátká euforie z vyhraného derby je pryč. Fotbalisté Sparty rozdávají na Letné body ve velkém. Po klokanech a Plzni tady dokázali remizovat také hráči Českých Budějovic, poslední tým ligové tabulky. Jihočeši tak zabodovali hned v prvním utkání po trenérské výměně, když Jaroslav Šilhavý v týdnu nahradil Pavla Tobiáše.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Českých Budějovic Pavel Kučera se objímá se spoluhráčem po remíze na Spartě

Článek

Stejné týmy se v úterý utkaly v Ondrášovka Cupu a Sparta vyhrála na jihu Čech 5:0. Jenže v ligovém duelu tento debakl paradoxně více pomohl poslednímu mužstvu tabulky. „Hlavně šlo o naši bojovnost. Řekli jsme si, že když k tomu přistoupíme stejně zoufale jako v poháru, bude to double a v součtu obou zápasů 0:10. Z tohoto pohledu nám úterní výprask pomohl,“ souhlasil brankář Pavel Kučera.

Nový kouč Jihočechů a bývalý letenský asistent Jaroslav Šilhavý si připadal tak trochu jako ve snu. „Po svém nástupu jsem našel úplně zdecimovanou kabinu. Všechno se seběhlo tak rychle a já ani nevěřil, že bych mohl tak rychle zažít takové pocity štěstí. Na Spartě se nedělá bod každý den. Byli jsme samozřejmě pod tlakem a hlavně se bránili. Jeden brejk nám ale vyšel a vezeme si bod,“ líčil Šilhavý.

Přijdou postihy, pohrozil Chovanec

Sparťané mohou nadávat jen sami sobě, že výhru v Edenu hned při nejbližší příležitosti devalvovali další ztrátou s průměrným soupeřem. „Nestalo se nám to poprvé, že po úspěšném výsledku přišlo větší sebevědomí, než jaké kvalitě mužstva odpovídá,“ mračil se trenér Jozef Chovanec a předeslal, že v souvislosti s tím přijdou i postihy.

Remízu však kouč odmítl označit za blamáž. „To zase ne. Defenzíva dnes prostě zvítězila nad ofenzívou. Takové zápasy někdy bývají. My jsme už vedení nepojistili, protože jsme za vítězstvím šli zase až v posledních deseti minutách. A soupeř z jediné šance vyrovnal. Teď jde o to, abychom se do čtvrtečního pohárového zápasu s Kluží dali dohromady a byli efektivnější,“ řekl Chovanec.

Reklama

Související témata: