Hlavní obsah

VIDEO: Z fotbalové bídy pod Ještědem profitoval Slovan

LIBEREC

Fotbalová bída s nouzí si podaly v sobotu ruce pod Ještědem. Před utkáním převzal cenu Klubu sportovních novinářů ČR pro nejlepšího střelce minulého ligového ročníku Andrej Kerič, ale gólově ho zastoupil jeho chorvatský krajan Renato Kelič.

Foto: Vlastimil Vacek

Renato Kelič vstřelil vítězný gól Liberce v utkání s Příbramí

Článek

„První půli jsme předvedli náznak fotbalu. Zařadili jsme první rychlostní stupeň, pak druhý a možná i třetí a na to jsme jeli. Soupeř mi připadal ve všem rychlejší. Na výhru jsme se nadřeli jako pivovarští koně,“ zhodnotil utkání kouč Slovanu Ladislav Škorpil.

Dlouhé minuty domácí kombinovali v uctivé vzdálenosti od příbramské šestnáctky a marně hledali skuliny v dobře organizované obraně. Hosté nikam nespěchali, takže před téměř prázdnými tribunami za lezavého počasí se hrál dost nezáživný fotbal.

Hostům po necelé půlhodině nabídl šanci chybnou přihrávkou Holeňák, ale Janů míč na poslední chvíli uklidil před Šmejkalem do bezpečí. Svoje sólo pak nezakončil ani Rodrigues. Fanoušci Slovanu začali na domácí pískat. Až Bosančičova rána těsně vedle je trochu usmířila. Po trestném kopu Frejlacha nechali hosté úplně volného Keliče, po jehož hlavičce míč zapadl přesně pod břevno Krbečkovy branky.

To, co se odehrávalo na kluzkém trávníku po změně stran, mělo s fotbalem hodně málo společného. Slibné příležitosti nevyužili Kerič, Vácha, Gecov ani Blažek.V závěru hlavičce T. Krbečka chybělo pár centimetrů, aby překonal bratra v brance Příbrami.

„Těžko se mi mluví, prohrát zápas z jedné standardky, to je smutné. Domácí moc chtěli, ale byli nervózní a pomohl mu zbytečný faul našeho hráče a šťastná hlavička jednoho ze slabších hráčů soupeře. Nebylo nám souzeno vyhrát, protože jsme byli dopředu málo důrazní,“ konstatoval po utkání kouč hostí Karol Marko.

FC Slovan Liberec - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 40. Kelič. Rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Gallo. ŽK: Gecov - Šmejkal, Rodriguez. Diváci: 2447.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Janů - Frejlach (71. Blažek), Gecov, Bosančič, Vácha - Nezmar (81. T. Krbeček), Kerič (90. Dočkal). Trenér: Škorpil.
Příbram: L. Krbeček - Nohýnek, Müller, J. Štochl, Pleško - Klesa (74. Pilík), Tarczal, Hušbauer (77. Wágner), Šmejkal - Huňa, Rodriguez (67. Dort). Trenér: Marko.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.