Hlavní obsah

VIDEO: Liberecký Blažek sestřelil Klokany i v lize

PRAHA

Klokani se s Libercem utkali potřetí během čtrnácti dnů, protože spolu oba celky hrály pohár. A Severočeši vyplenili vršovický Ďolíček i napodruhé. Po pohárové výhře 2:1 slavil Liberec triumf i v lize, katem Bohemians se stal znovu útočník Jan Blažek. Ten totiž skóroval ve všech třech zápasech proti vršovickému celku.

Článek

Domácí přitom měli více šancí. Nejdřív Hauzr jen s námahou vytahoval hlavičku Hartiga na roh a v 15. minutě spálil tutovku Škoda. Po nedorozumění obrany s gólmanem se k němu dostal míč v šestnáctce, ale z deseti metrů trestuhodně překopl branku.

Zanedlouho mohl Škoda své zaváhání napravit, jenže ani podruhé neuspěl: trefil jen jednoho z hostujících obránců. Liberec občas zahrozil z rychlých brejků, ale Sňozíka chytajícího stý ligový zápas mockrát neprověřil. To Hauzr měl v závěru poločasu plné ruce práce s dalekonosnou střelou Jindřiška.

Brzy po přestávce se domácí hráči i fanoušci pořádně rozčilovali, když sudí Franěk neodpískal penaltu po střetu Holeňáka s Růžičkou. Pak se neujala hlavička Škody ani střela Rótha a gól padl na druhé straně. Blažek se na levé straně zbavil Lukáše, zasekl si míč a z rohu šestnáctky ho krásně zatočil na vzdálenější tyč. Sňozík neměl šanci. Klokani už se nezmohli ani na vyrovnání a na výhru čekají už od 7. kola.

<tbody><tr class="invert"><td>Bohemians 1905 - Liberec 0:1 (0:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branka:</strong> 69. Blažek. Rozhodčí Franěk, žluté karty: Škoda - Bosančič, 5847 diváků, poločas 0:0. </td></tr><tr><td><strong>Bohemians:</strong> Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Růžička (64. Slezák), Štohanzl, Hašek (79. Dian), Róth - Škoda, Hartig (71. Ibragimov). </td></tr><tr><td><strong>Liberec:</strong> Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Janů - Dočkal, Bosančič (80. Čorič), Vácha, Papoušek (66. Kerič) - Blažek (90.+2 Nezmar), Krbeček. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: