Hlavní obsah

Slovácko prověří v Turecku kluby z Rumunska a Ruska

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka už znají jména dvou ze tří soupeřů, se kterými se utkají na herním soustředění v Turecku, kam odcestují začátkem února. V pondělí 8. února se střetnou se třináctým týmem rumunské ligy Politehnikou Iasi a o tři dny později s FK Rostov, čtrnáctým celkem minulého ročníku nejvyšší ruské soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Slovácka Lukáš Kubáň

Článek

"Ještě sháníme soupeře na 5. února. Jsme ve spojení s místním manažerem. Není to jenom na nás, některé kvalitní týmy si teprve budou upřesňovat programy v Turecku," uvedl nový sportovní ředitel Slovácka Miroslav Soukup.

Zápasovou přípravu odstartuje Slovácko ve středu v Brně, kde se v Tipsport lize utká s Olomoucí a se Zlínem. Trenér Josef Mazura má v kádru od poloviny minulého týdne na zkoušku i kvarteto hráčů z Makedonie. "Všichni mají před sebou perspektivu. Dva jsou obránci a dva ofenzivní hráči. Zkoušet je budeme dva až tři týdny a zahrají si i Tipsport ligu," dodal Soukup.

Klub jedná i o získání kvalitního stopera, kterého nebude třeba prověřovat. "Zatím jeho jméno nechceme zveřejňovat. Jednání se ale dostalo do stadia, že je příchod obránce z české ligy reálný," uvedl Soukup.

Z kvarteta fotbalistů, kteří po podzimu ve Slovácku skončili, zatím nemají nové angažmá Struhár s Rackem. Oba se připravují podle individuálních plánů. Šimáček od minulého týdne trénuje s druholigovou Jihlavou a brankář Kubásek míří do druholigového Mostu.

Reklama