Hlavní obsah

Špatný start, takhle se titul nevyhrává, má jasno Sionko

PRAHA

Posunuli svoji sérii již na rovných dvacet ligových zápasů bez prohry, náladu však mají pod psa. Aby ne, když fotbalisté Sparty vstoupili do jara další domácí remízou, tentokrát s Příbramí. Místo raketového startu za vytouženým titulem tak Letenští funí za svým cílem s podivnou bilancí osmi výher a devíti (!) nerozhodných výsledků…

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Sionko uniká skluzu Klesy z Příbrami.

Článek

Předstartovní prognózy vzaly poněkud za své. Místo aby Sparta vystrašila své konkurenty v bitvě o titul, ukázali letenští fotbalisté všem soupeřům svoji zranitelnost. Absencemi vynuceně omlazený tým nedokázal přehrát ani Příbram a teď aby se sbíral po tvrdém úderu, který psychika týmu utrpěla.

„Vedli jsme, takže jsme po přestávce asi přišli na hřiště s tím, že jsme lepší a že se nemůže nic stát. My polevili a Příbram naopak zabrala... Tady přece není čas na to, abychom něco vypustili nebo hráli na půl plynu,“ láteřil navrátilec Libor Sionko.

Zkušenému harcovníkovi nejvíc vadilo, že jeho tým neudržel potřebné nasazení po celých 90 minut. „Takhle to samozřejmě nejde, to víme. Takhle se titul nevyhrává. Remíza znamená špatný start, teď budeme ztrátu zbytečně honit. Hned na začátek to není pozitivní hlavně pro psychiku,“ uvědomoval si Sionko.

Chovanec mladíky nešetřil

Jisté alibi se sparťanům nabízí. Po Huškovi a Kuckovi vypadli těsně před zápasem ze sestavy také Vacek, Zeman a Žofčák. Do bitvy museli mladíci Hejda, Folprecht a Krejčí, což bylo až příliš nezkušených najednou. „Složení týmu bylo hodně odlišné od toho, se kterým jsme původně počítali. Přesto jsme měli duel zvládnout a vyhrát,“ měl jasno kouč Jozef Chovanec.

„Mladíci měli velkou šanci ukázat se. Ne všem to ale vyšlo. Můžu pochválit jen Hejdu. Další neustáli tlak, zápas jim nevyšel a bohužel musím říct, že si někteří přivřeli dveře do sestavy,“ potvrdil trenér svá slova, že bude nároky na mladé hráče zvyšovat.

Blažek utěšoval Brabce

Inkasovaný gól pokazil premiéru ostře sledovanému exslávistovi Brabcovi, který do té doby vynikal klidem a rozvahou. „Erich hrál pozičně dobře, jenže v inkriminovaném momentu si s brankářem Blažkem nepochopitelně dávali přednost a soupeř toho využil,“ kroutil hlavou Chovanec.

Zatímco část obecenstva začala hulákat „Brabec ven!“, gólman obránce utěšoval. „Bohužel jsem Brábovi nepomohl… Byla to moje chyba, to je jasné. Měl jsem balon před sebou, takže jsem ho měl sebrat a hotovo,“ ujišťoval Jaromír Blažek.

Gólman již poněkolikáté za minulé sezóny upozornil, že jeho tým dává málo gólů. „Znovu jsme doplatili na to, že nedokážeme přidat druhý gól, po němž by bylo jasno. Remíza je samozřejmě ztrátou. Na druhou stranu nás čeká ještě třináct kol. Ale takhle ztrácet body, to je pro nás až příliš velký luxus,“ přiznával Blažek.

Příbram se tak pro Spartu pomalu stává noční můrou. „Zřejmě je to soupeř, který nám nesedí. Třikrát jsme nad Příbramí vedli 1:0 – a třikrát to skončilo 1:1,“ štvalo Chovance.

Reklama

Související témata: