Hlavní obsah

Slovácko - Brno 0:2Brno porazilo Slovácko, které čeká už šest kol na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Hodek 0 : 1
90. Došek 0 : 2

čfoPrávo

Fotbalisté Brna uspěli po výhře v jarní premiéře nad Libercem i na Slovácku. O vítězství 2:0 v 18. kole rozhodli po změně stran, oba góly vstřelili po akcích levého záložníka Kalabišky. Domácí naopak na první jarní bod nadále čekají.

Článek

„Porážkou jsme se bohužel už dostali do hodně kritické situace,“ smutnil trenér Slovácka Josef Mazura, který si ovšem postěžoval na okamžik ze čtvrté minuty střetnutí. „Husár zcela evidentně fauloval našeho Švancaru. To byl klíčový moment střetnutí. Měli jsme jednoznačně kopat penaltu,“ měl jasno.

Mazura svoje mužstvo za první půli pochválil. „Měli jsme tlak i šance, navíc jsme trefili tyčku. Velká škoda, že se nám nepovedlo vstřelit vedoucí gól. Po inkasované brance jsme pak odpadli, utkání jsme dokončili v křeči,“ litoval.

Domácí se pustili do soupeře s vervou. Hned v úvodu se dožadovali po střetu Švancary s Husárem pokutového kopu. „Zasekl jsem si míč a on mě kopl do břicha. Nevím, proč rozhodčí penalty na mě nepískají,“ krčil zklamaný Petr Švancara bezmocně rameny.

Vyústěním počátečního náporu Slovácka byla i hlavička stopera Košúta, jenž po rohu trefil pravou tyč. Blízko k vedoucímu gólu byl v závěru úvodní půlhodiny také Kuncl, který rovněž hlavou mířil těsně vedle.

Brňané postupně hru vyrovnali a před pauzou také dvakrát zahrozili. Ve výhodných střeleckých pozicích se bezprostředně po sobě ocitli Dostálek a Hodek, avšak jejich pokusy zablokovali zadáci Slovácka. Těsně před odchodem do kabin vystrašil brankáře Filipka přímo z rohového kopu Husár.

Hosté si podrželi iniciativu i po přestávce. V 59. minutě Hodek po Kalabiškově centru zblízka přestřelil. O pět minut později si oba akci zopakovali. Po Hodkově střele sice Filipko balón ztlumil, avšak Hodkova dorážka už skončila v síti - 0:1. „Vykopl mi ovšem míč z ruky. Měl jsem ho pod kontrolou,“ rozčiloval se po zápase gólman Slovácka Miroslav Filipko. Brněnský útočník Andrej Hodek byl ale jiného názoru. „Určitě neměl balón v držení,“ tvrdil.

Po inkasované brance se sice domácí vrhli bezhlavě do útoku, avšak jejich vysoké nakopávané míče na urostlé obránce Brna neplatily. Naopak v nastaveném čase utekl opět Kalabiška a po jeho přesné přihrávce zvýšil neobsazený Došek na 2:0 pro Brno.

„Začátek utkání se nám vůbec nepovedl, ale přálo nám štěstí. Po půlhodině jsme se zlepšili a trpělivě jsme čekali na šance. Po dvou vydařených akcích Kalabišky jsme nakonec získali tři body. Start do jara nám vyšel náramně, avšak v klidu ještě určitě nejsme,“ nepropadal optimismu kouč vítězů Miroslav Beránek.

1. FC Slovácko - 1. FC Brno 0:2 (0:0)
Branky: 63. Hodek, 90.+3. T. Došek. Rozhodčí: Královec - Čecháček, Handlíř. ŽK: Filipko, Ondřejka, Urbánek, Kuncl - Dvorník, Dostálek, Bureš. Diváci: 5235.
Slovácko: Filipko - Kuncl (80. Chmelíček), Němčický, Košút, Kubáň - Fujerik (57. Nestorovski), Perůtka, Zelenka, Urbánek (84. Cleber) - Ondřejka, Švancara. Trenér: Mazura.
Brno: Bureš - Jílek, Dvorník, Trousil, Husár (52. Okleštěk) - Dostálek, Křeček, Hodek (89. Huška), Kalabiška - Došek, Rabušic (73. Borák). Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: