Hlavní obsah

Ostrava - Jablonec 4:1Baník porazil 4:1 Jablonec a střídá jej na třetím místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Mičola 1 : 0
35. Varadi 2 : 0
79. Lafata 2 : 1

OSTRAVA

Přímý duel o třetí místo v ligové tabulce vyzněl jasně pro fotbalisty Ostravy, kteří v exilu Městského stadionu ve Vítkovicích rozstříleli Jablonec 4:1. Hosté před vyprodanou arénou až do závěrečných minut drželi naději na bodový zisk, ale pak jim dal z brejků své dva první prvoligové góly Matěj Vydra a potvrdil výměnu míst mezi oběma celky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost ostravských fotbalistů

Článek

Přetlačovaná o třetí místo v první půli vyzněla pro Baník. Kombinační hra sice na vyhřívané trávě mírně pokulhávala, ale větším zaujetím a agresivitou si domácí vytvořili územní převahu. Co víc, jejich první šance měla gólovou pečeť: Lukeš nacentroval v 18. minutě z rohového kopu na hlavu Bolfa, který ho prodloužil na zadní tyč a Mičola dokončil celou akci jednoduchou dorážkou.

Ofenzíva obou týmů vázla na finální přihrávce. Baník byl o to více nebezpečnější při standardkách a v 35. minutě byl blizoučko druhému gólu Varadi, ale po dalším rohu se jeho chytrý obstřel z levé strany zastavil o tyč. Za pár sekund se však ostravský útočník dočkal úspěšného repete. Nepodařený kontr Jablonce skončil u Bolfa, jehož dlouhý nákop propadl až za jabloneckou obranu a Varadi si osamoceného gólmana vychutnal jemným obloučkem a dorážkou do prázdné branky.

Jablonec byl v ofenzívě bezzubý, na Baránka nešla střela. Do druhé půle však hostující kouč František Komňacký vyslal na trávník Pekharta a chvíli to vypadalo, že se s ním dostaví i větší aktivita. Do ostravské šestnáctky přilétlo pár nebezpečných centrů, ale další možnost měli v 63. minutě znovu domácí, a kdyby Mičola po Varadiho přistrčení střílel z deseti metrů důrazněji, mohl mít Špit větší potíže.

Z brejků do otevřených prostor se šance na třetí gól naskytla také Varadimu, ale jeho lob za překonaným Špitem odvrátil před brankovou čarou Krejčí. Jablonec našel klíč do ostravské obrany až v 79. minutě: domácí dali uvnitř vápna na chvíli volnost Lafatovi, který okamžitě udeřil a Vošáhlíkův centr od pravé postranní čáry z voleje trefil k tyči.

Hosté v závěru vsadili vše na útok a zle je za to ze dvou rychlých protiútoků vytrestal sedmnáctiletý benjamínek Vydra. Poprvé vyzrál na Špita v sólovém nájezdu, už v nastavení mu míč před prázdnou branku předložil Mičola.

FC Baník Ostrava - FK Baumit Jablonec 4:1 (2:0)
Branky: 88. a 90. + 1. Vydra, 18. Mičola, 35. Varadi - 79. Lafata. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Peřina. ŽK: Řezník, Marek, Mičola - Lafata, Haurdič, Krejčí. Diváci: 7994 (vyprodáno).
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Lička - Zeher (79. Vydra), Varadi, Mičola. Trenér: Koubek.
Jablonec: Špit - Krejčí, Huber, Drsek, Jablonský - Haurdič (46. Pekhart), Loučka, Pavlík, Kovařík (61. Jarolím) - Vošahlík, Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: