Hlavní obsah

Ještěže jsme vyhráli, těšilo kouče Jarolíma po Seneckého kiksech

PRAHA

Po zápase proti Českým Budějovicím si mohl slávistický trenér Karel Jarolím zhluboka oddechnout. A spolu s ním i všichni fotbalisté sešívaných, kteří v pondělní dohrávce 18. kola nakonec slavili výhru 3:2. Nešťastným hrdinou domácích se stal brankář Štefan Senecký, který se podepsal pod obě inkasované branky. „Dobře, že se tak stalo v utkání, které jsme vyhráli,“ uvedl Jarolím.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost fotbalistů Slavie po zásahu Stanislava Vlčka do sítě Budějovic.

Článek

Na českou ligu se diváci v Edenu v první půli dočkali nadstandardních pěti branek. Nutno dodat, že pod ty českobudějovické se výrazně podepsal domácí gólman Štefan Senecký, jenž nejprve neudržel dalekosáhlou střelu Černáka, aby následně pustil laciný gól Ondráška.

„Není se na co vymlouvat, góly beru na sebe a jsem rád, že tentokrát kluci podrželi mě,“ sypal si popel na hlavu po zápase slovenský gólman. „Nevím, proč jsem při obou situacích jednal tímto způsobem. Budu se na oba momenty ještě muset podívat ze záznamu,“ dodal Senecký.

Kiksy gólmana neměl důvod zastírat ani kouč sešívaných Karel Jarolím, jehož i přes smolně inkasované branky potěšil zisk všech tří bodů. Jestli se tím však pro další duel poslal Senecký na lavičku náhradníků, Jarolím potvrdit nechtěl.

„Na výběr máme ještě dva gólmany,“ zůstal tajemný zkušený stratég sešívaných. „Je důležité, že si vybral slabší chvilku v utkání, které jsme vyhráli. Minule nás podržel a zajistil nám tři body. Něco jsme si už řekli, on sám si ale uvědomuje, že pustil laciné góly,“ poznamenal kouč.

Rekordman Šilhavý Vlčkovi přeje

„Celkově jsem byl se zápasem spokojený. Je škoda těch gólů, které jsme obdrželi, navíc když soupeř moc na naši branku nevystřelil. Měli jsme šance skóre zvýšit už dřív,“ pokračoval Jarolím ve své pozápasové analýze. „Ve druhé půli už to takové manévry nebyly, přesto jsme vítězství mohli ještě pojistit. Šance, kterou měl ve druhém poločase Vlček, také volala po gólu,“ dodal domácí trenér.

Velký zápas si v pondělním podvečeru prožíval právě domácí útočník Stanislav Vlček, který nejenže nastoupil ke svému jubilejnímu 400. ligové startu, navíc si připsal svůj 101. a 102. ligový gól.

"Abych řekl pravdu, víc si cením překonání stovky, než ten počet startů. A kde se s nimi zastavím? To opravdu netuším, hlavně aby sloužilo zdraví,“ přál si šťastný střelec Vlček, jehož z lavičky Jihočechů bedlivě pozoroval kouč Jaroslav Šilhavý, jenž se 465 ligovými starty vede historickou statistiku. „Standovi budu držet palce, aby mě překonal,“ poznamenal Šilhavý.

Reklama