Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 3:1Slavia prohrála na Slovácku a na Spartu dál ztrácí 11 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Trapp 0 : 1
14. Fujerik 1 : 1
26. Nestoroski 2 : 1
73. Ondřejka 3 : 1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalistům Slavie se v pondělní dohrávce 20. kola Gambrinus ligy nepodařilo na hřišti Slovácka vydolovat ani bod a odstup Pražanů od pohárových příček v tabulce dál činí devět bodů, na vedoucí Spartu ztrácí obhájce titulu po dvou třetinách soutěže 11 bodů. Spokojenost naopak zavládla v kabině domácích, kteří získali důležité tři body v boji o záchranu mezi prvoligovou elitou.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Slavie Šenkeřík v souboji se Struhárem a Kordulou ze Slovácka

Článek

Oba trenéři sáhli k překvapivým změnám v základních sestavách. Kouč Slovácka Josef Mazura po nepřesvědčivém vstupu do jarní sezóny a zisku pouhého bodu ze tří zápasů nechal na lavičce náhradníků opory Zelenku, Valentu a útočníka Švancaru. Jeho protějšek Karel Jarolím nepostavil Vlčka a Šenkeříka a dal přednost Kyselovi s Ivanovským.

Šťastnější ruku měl Mazura, i když Slovácko už po osmi minutách inkasovalo. Koreš sklepl hlavou míč Trappovi, jehož střela levačkou překvapila brankáře Filipka. Gólman si sice sáhl na míč, ale špatně jej zasáhl a ten skončil za jeho zády.

Slovácko na neúspěch zareagovalo ještě větší útočnou iniciativou. Do ofenzivy se zapojovali vedle Nestorovského po stranách Ondřejka a Fujerik. V 10. minutě brankář Senecký jen s námahou vyrazil trestný kop Urbánka a o čtyři minuty později domácí fotbalisté vyrovnali. Ondřejka po krátkém sprintu s míčem po levé straně přihrál Nestorovskému, který se otočil a přesným pasem poslal do šance Fujerika. Ten se ocitl po chybě zadáků Slavie zcela sám před Seneckým a chytrou střelou do opačného roku branky skóroval.

I když měla Slavia po většinu času míč pod kontrolou, do koncovky se nedostala. Naopak domácí fotbalisté hrozili protiútoky zejména z obou stran. Ve 26. minutě trestný kop z hloubi pole Němčický prodloužil hlavou na Fujerika, jenž poslal střílený centr před branku. Senecký stačil míč pouze vyrazit před Nestorovského a ten jej pohotově namířil do sítě.

Hlavně levá strana obrany Slavie byla v prvním poločase hodně děravá, také proto sáhl kouč Jarolím ke dvěma změnám. Po přestávce Trubilu nahradil Vaněk a po necelé hodině hry posílil ofenzivu Vlček, jenž nahradil obránce Starého. Výkon Slavie se zlepšil, ale chyběla přesnější koncovka. Nejblíže k vyrovnání měl v 56. minutě Koreš, jenž mířil vedle. Nad břevno letěla i Kyselova střela hlavou a v 72. minutě trefil Vaněk tyč.

Hned z protiútoku Ondřejka zatočil trestný kop z levé strany tak šikovně, že míč skončil potřetí v síti Slavie. Po tomto gólu se už Pražané na výraznější odpor nezmohli.

Gambrinus liga - dohrávka 20. kola
Slovácko - Slavia 3:1on-line
Branky: 14. Fujerik, 26. Nestoroski, 73. Ondřejka - 8. Trapp.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Němčický, Košút, Kubáň - Fujerik, Kordula, Perůtka, Urbánek (90.+2 Abrahám) - Nestorovski (77. Švancara), Ondřejka (90. Cleber). Trenér: Mazura.
Slavia: Senecký - Krajčík, Hubáček, Kopic, Starý (58. Vlček) - Grajciar, Trapp, Koreš, Trubila (46. Vaněk) - Ivanovski, Kysela (82. Šenkeřík). Trenér: Jarolím.
Další zápasy 20. kola
Příbram - Jablonec 1:2         on-line
Branky: 48. Pilík - 65. Pavlík, 84. Pekhart
Kladno - Plzeň 1:3                 on-line
Branky: 79. Lička - 54. Bakoš, 64. Limberský, 69. Navrátil
Sparta - Olomouc 4:0          on-line
Branky: 36. Žofčák z penalty, 45. Sionko, 58. Wilfried, 67. Sionko.
Teplice - Brno 0:1                           on-line
Branka: 85. Jílek.
Liberec - Bohemians Praha 2:3      on-line
Branky: 6.Vulin, 58. Kerič - 13. Fenyk, 54. Dobeš, 71. Jeslínek.
Ostrava - České Budějovice 0:1       on-line
Branka: 22. Horejš.
Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 2:0     on-line
Branky: 47. z pen. Kaufman, 89. Štohanzl

Reklama

Související témata: