Hlavní obsah

Kladno suverénně přejelo Střížkov, Budějovice konečně doma vyhrály

PRAHA

Dvěma nedělními zápasy pokračovalo 23. kolo fotbalové Gambrinus ligy. České Budějovice chtěly doma s Příbramí konečně vyhrát, naposledy se jim to na vlastním hřišti povedlo loni v listopadu. A zdařilo se, díky dvěma trefám kapitána Horejše vyhrály 2:0. V souboji nejhorších celků soutěže podlehl Střížkov Kladnu 1:4. Úřadoval někdejší spoluhráč střížkovských Zoubek, který vsítil dvě branky a na další přihrál.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hromadný hlavičkový souboj v utkání Střížkova s Kladnem.

Článek

„Hraje se o vše,“ byl si vědom důležitosti souboje s Kladnem střížkovský trenér Jaromír Jindráček. „Ve hře nás udrží jen tři body,“ doplnil kouč domácích a ve stejném duchu hovořil i nový kladenský trenér Stanislav Procházka.

Během utkání i po něm měl více důvodů k radosti lodivod Kladna. Konkrétně čtyři. Tolik branek totiž hosté Střížkovu nasázeli, o dvě z nich se postaral David Zoubek, domácí kontrovali jen jedinou gólovou akcí. Důležité vítězství 4:1 znamená pro Kladno naději do dalších bojů, Střížkovu se vidina udržení v lize vzdaluje.

Jihočeši zabrali

České Budějovice ukončili v duelu s Příbramí čekání na výhru, na níž se domácí fanoušci těšili od konce listopadu, kdy Jihočeši zdolali Bohemians Praha. „Všichni si moc přejeme, abychom doma zabrali,“ řekl před začátkem souboje trenér Jaroslav Šilhavý.

V utkání s Příbramí se vítězství rodilo těžce, v poločase byl bezbrankový stav a až ve druhé půli začaly padat branky. O dvě se postaral domácí kapitán Horejš, který nejdříve otevřel skóre a poté odpověděl i na Huňovo vyrovnání.

Budějovice tak učinily důležitý krok k záchraně, soupeř z Příbrami může být při záchranářských pracích ještě relativně v klidu, na předposlední příčku má desetibodový náskok.

Gambrinus liga, 23. kolo:
Sobota:
Jablonec - Olomouc 3:1ON-LINE
Branky: 37. Jarolím, 41. Eliáš, 86. Haurdič - 28. Petr.
Brno - Ml. Boleslav 2:3ON-LINE
Branky: 34. Kalabiška, 59. Rabušic - 25. a 38. Sedláček, 86. Kalina.
Slovácko - Liberec 0:0ON-LINE
Neděle:
Č. Budějovice - Příbram 2:1ON-LINE
Branky: 56. a 81. Horejš - 66. Huňa.
Bohemians Praha - Kladno 1:4ON-LINE
Branky: 66. Horáček - 28. a 61. Zoubek, 43. Beneš, 77. Novotný.
Pondělí:
Teplice - Ostrava (15:30)ON-LINE
Slavia - Bohemians 1905 (15:30)ON-LINE
Plzeň - Sparta (17:30)ON-LINE

Reklama