Hlavní obsah

Zaskočený Kapr: Nepřekvapilo mě, jak Lubas rozhodl. Vždyť on všechno zavinil!

Zaskočený, ale nikoli překvapený výrokem šéfa oddělení profesionálního fotbalu o kontumaci nesehraného utkání na půdě Bohemians 1905 v neprospěch jeho Bohemians Praha byl spolumajitel střížkovského klubu Karel Kapr, když opouštěl disciplinární komisi na Strahově. Tam vypovídal o důvodech, proč jeho tým nenastoupil k sobotnímu derby. Tři body mezi tím připadly ale největšímu ligovému nepříteli.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Šéf střížkovských Bohemians Praha Karel Kapr.

Článek

Jak jste přijal rozhodnutí oddělení profesionálního fotbalu, které kontumovalo nesehrané utkání ve prospěch Bohemians 1905?

Nechápu, jak vůbec může někdo rozhodnout v průběhu disciplinárního řízení. Nechápu, proč bychom měli být sankcionováni za to, že nehrajeme s klubem, který vlastně není řádným členem svazu.

Budete se proti kontumaci odvolávat?

Rozhodně. Určitě se odvoláme. Pokud totiž rozhoduje Ivo Lubas, nejsem tím závěrem překvapen.

Jak to myslíte?

Lubas je strůjcem celé kauzy a  jedním z hlavních viníků současné situace. Když jsem před pěti lety přišel na svaz s návrhem přejmenovat svůj klub na Bohemians Praha, řekl mi Lubas: Karle, s tím sem ani nechoď.

Střížkovský šéf Karel Kapr opouští vršovický Ďolíček s výmluvným gestem...foto: Dimír Šťastný

Pokud s odvoláním neuspějete na svazové úrovni, smíříte se s kontumací?

Určitě ne. Klidně se prostřednictvím ČMFS, což nařizují normy, budeme spravedlnosti dovolávat až u mezinárodní arbitráže ve Švýcarsku.

Čím jste disciplinární komisi zdůvodnili sabotování zápasu?

Podali jsme pět podnětů k řešení. Jeden v pondělí, čtyři další dnes. Požádal jsem disciplinární komisi, aby se našimi návrhy zabývala. Jde především o neoprávněnost startu Bohemians 1905 v soutěžích ČMFS, neoprávněné nakládání s hráči.

Jestliže Bohemians 1905 skutečně nejsou dle vašeho výkladu řádným členem ČMFS, proč ostatní kluby takovou situaci tolerují a neřeší nynější stav?

Protože nejsou v případu tak zainteresováni jako náš klub. Ale věřte, že jsme teprve na začátku. Jde o dlouhodobě neřešenou záležitost. Není možné dál setrvávat v této otázce na mrtvém bodě.

Bojíte se za neodehrání zápasu ještě dalších trestů od disciplinární komise?

Pokud bude disciplinární komise objektivní, tak v žádném případě nemůže vynést rozhodnutí proti našemu klubu.

Je nynější vyhrocení situace i bojem o peníze?

Nemyslím, že jde o finanční stránku. Spíše o spravedlnost a dodržování práva. Ale samozřejmě je třeba vidět i finanční stránku, nicméně takhle na věc nenahlížím a nic nepřepočítávám. Ale je jasné, že za dané situace, kdy existují dva kluby Bohemias, dochází k tříštění zájmu. Pokud bude jen jedna Bohemka, všechno bude snadnější.

Reklama