Hlavní obsah

Jablonec remizoval v Plzni, Brno prohrálo počtvrté za sebou

PRAHA

Fotbalisté Jablonce měli v úvodním zápase 25. kola příležitost dotáhnout se bodově na první tým tabulky Spartu, pokud by vyhráli v Plzni. Viktoria byla výrazně lepší, nakonec však zápas skončil nerozhodně 1:1. Brno prohrálo již počtvrté za sebou, tentokrát doma s Olomoucí 1:2. Slovácko remizovalo s Bohemians 1905. Další čtyři zápasy se hrají v neděli.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Plzeňský fotbalista František Rajtoral (vlevo) v souboji s jabloneckým Anesem Haurdićem.

Článek

Fotbalisté Jablonce nevyužili možnost dotáhnout se na vedoucí Spartu, protože v dramatickém duelu v Plzni uhráli jen remízu 1:1. Oba týmy měly i další šance a především domácí se předháněli v jejich zahazování. Plzeň nastřelila tyč a břevno, hosté tyč. Jablonec hrající o titul byl nakonec s bodem zjevně spokojen, protože se mu pátá Plzeň v tabulce nepřiblížila.

Teprve dvacetiletý útočník Jan Navrátil zajistil dvěma brankami fotbalistům Sigmy Olomouc vítězství 2:1 v Brně. Navrátil přitom nastoupil teprve ke svému čtvrtému ligovému zápasu a poprvé jej trenér Zdeněk Psotka zařadil do základní sestavy. Brňané sice měli po většinu zápasu převahu, neprosadili se však v koncovce a prohráli už počtvrté za sebou.

V bitvě o záchranu si příliš nepomohlo Slovácko. Po dvou výhrách Kladna se mu výrazně zvětšila hrozba sestupu, proto potřebovalo tři body jako sůl. Vtěšinu zápasu s Bohemians 1905 také domácí vedli díky trefě Ondřejky. V závěru však Škoda vyrovnal a klokani si odvezli do Vršovic bod.

„Dokud není třicáté kolo a člověk nemá jistotu, že jste zachránění, tak je tlak v lize pořád. Do konce ligy je ale pořád ještě hodně kol, abychom body udělali a zachránili se,“ je přesvědčený kouč Slovácka Josef Mazura.

Program 25. kola české fotbalové ligy:
Sobota:
15:45Plzeň - Jablonec 1:1on-line
Branky: 6. Střihavka - 51. Lafata
18:00Brno - Olomouc 1:2on-line
Branky: 66. z pen. Dostálek - 7. a 66. Navrátil
18:00Slovácko - Bohemians 1905 1:1on-line
Branky: 21. Ondřejka - 84. Škoda
Neděle:
17:00Bohemians Praha - Mladá Boleslavon-line
17:00České Budějovice - Spartaon-line
17:00Slavia - Kladnoon-line
19:30Teplice - Příbramon-line
Pondělí:
17:30Liberec - Ostravaon-line

Reklama

Související témata: