Hlavní obsah

Spartu proti Střížkovu zachránil Kadlec, Jablonec vyhrál nad Brnem

PRAHA

Fotbalisté Sparty si minimálně do pondělí vytvořili v čele ligy tříbodový náskok. Se Střížkovem se sice hodně natrápili, nakonec ale Kadlecovým gólem přece jen vyhráli a unikli tak Ostravě, který hraje proti Bohemians u vršovického Botiče až v pondělí. Ve hře o titul zůstává i Jablonec, který ve večerním zápase porazil Brno 1:0 brankou Davida Lafaty z prvního poločasu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Kadlec se raduje z branky do sítě Bohemians Praha

Článek
Fotogalerie

Sparta v roli velkého favorita začala náporem,  Brabcem dala už v 6. minutě gól, ale rozhodčí ho pro ofsajd neuznal. Další střely zlikvidoval Žofčákovi a Vackovi výborný Belaň. Hosté se vlastně jen bránili a odvraceli míče pouze za cenu zoufalých odkopů. Po necelé půlhodině ovšem letenský nápor ochabl a do vedení mohli jít překvapivě hosté. Grznárova střela ve 26. min. totiž jen těsně míjela tyč!

Chovancovi svěřenci se dostali vedení až v nástupu do druhé půle, kdy se trefil Kadlec a rozjásal prořídlou Letnou. Spartě se však hra vůbec nedařila, nešla jí kombinace a vyloženě se trápila. Přesto mohla vedení pojistit, ale střelu Wilfrieda vyrazil Belaň na břevno a odražený balón napálil Sionko rovněž do břevna. Nakonec tak domácím zajistila povinné tři body Kadlecova trefa.

Zajímavý zápas se hrál v Plzni, kde Západočeši přivítali České Budějovice. Domácí se přes ztrátu v minulém kole totiž stále ještě nevzdali myšlenky na třetí příčku zaručující cestu do pohárové Evropy, hostům šlo naopak o každý bod, který by je přiblížil záchraně.  Od prvních minut měla navrch Plzeň, která mohla jít do vedení už v 9. minutě. Rezek ale ve velké šanci netrefil bránu. Jihočeši odpověděli příležitostí Volešáka, kterou bravurně zmařil brankář Daněk, aby poté měl Rezek druhou možnost změnit skóre. Ale protože neuspěl, skončil zápas dělbou bodů, z níž se pochopitelůně moc a moc radovaly České Budějovice.

Naproti tomu v Příbrami už nešlo prakticky vůbec o nic, protože obě mužstva se pohybují uprostřed tabulky, výš nemohou a sestupové starosti jim nehrozí. Lépe vstoupili do zápasu hosté, kteří se ve 12. min. dostali do vedení gólem Dočkala. Příbram se probrala až po změně stran. Zatlačila soupeře před jeho bránu, Klesa a Pleško měli slibné příležitosti k vyrovnání, ale teprve Huňa dokázal v 79. min. vyrovnat. I u Litavky se tak nakonec body dělily.

Ve večerním zápase nastoupil před televizními kamerami Jablonec proti Brnu a domácí zůstali ve hře o titul. Jedinou branku zápasu vstřelil v 37. minutě David Lafata, který se trefil přesně k tyči po centru Jarolíma. .

Program 26. kola fotbalové Gambrinus ligy:
Sobota:
Příbram - Liberec 1:1
Branky: 79. Huňa - 12. Dočkal
Sparta - Bohemians Praha 1:0
Branka: 50. Kadlec.
Plzeň - Č. Budějovice 0:0
20:00Jablonec - Brno 1:0on-line
Branka: 37. Lafata.
Neděle:
17:00Kladno - Slováckoon-line
17:00Mladá Boleslav - Tepliceon-line
17:00Olomouc - Slavia Prahaon-line
Pondělí:
17:30Bohemians 1905 - Ostravaon-line

Reklama