Hlavní obsah

VIDEO: Teplice jen remizovaly s Olomoucí a definitivně přišly o titul

TEPLICE

Fotbalisté Teplic definitivně vypadli ze hry o titul a v tabulce už zřejmě zůstanou čtvrtí. V předposledním ligovém kole totiž jen remizovali s Olomoucí 1:1, přestože hosté hráli celý druhý poločas bez vyloučeného Škerleho. Jeho faul potrestal z penalty Vachoušek, víc už ale Severočeši nedokázali.

Článek

Severočeši měli i bez tří vykartovaných opor od začátku optickou převahu, ta ale zpravidla panovala jen po olomoucké vápno. Hosté si totiž dovedli poradit s domácí hrou na vysunutého Doška a dva podhrotové hráče. Dvoumetrového dlouhána zdvojovali a domácí měli rázem problém. Jediné okénko si stopeři Sigmy vybrali ve 12. minutě a Doška nechali na malém vápně sklepnout míč pro Veverku, jenže vyjukaný teplický útočník branku hlavou netrefil.

I když měla Sigma míč ve svém držení o poznání méně, do šancí se dostávala mnohem snáz. První rychlý brejk v režii Hubníka ještě teplický brankář Slavík ustál a soupeře vyhnal ze hřiště, po půlhodině už ale Tepličtí tolik štěstí neměli. Na Kaščákovo prostrčení do vápna reagovala jejich obrana ofsajdovou pastí, jenže pomezní rozhodčí nechal praporek dole a mladý Navrátil s přehledem zavěsil. Slavík inkasoval po dlouhých 437 minutách.

Severočeši se sice snažili, ale z nervozity vybředli až na konci poločasu. Hodně faulující stoper Škerle uhasil Vondráškův průnik jen za cenu faulu a po červené kartě se vzápětí mohl pakovat ze hřiště. Nařízenou penaltu proměnil ranou do horního rohu Vachoušek a najednou to byli domácí, kdo byl na koni. Rozhozenou Sigmu mohl ještě před pauzou dorazit Vondrášek, ale po velkém závaru trefil zblízka jen břevno.

Možná to byl zlomový moment zápasu. Ve druhém poločase na teplické hráče dolehla tíha okamžiku, začali hodně kazit, za výborně napadající hráče Olomouce se dlouho nedostávali a šance si vypracovali až ve chvíli, kdy vsadili na maximální riziko. V 73. minutě po dalším Doškově přiťuknutí stál sám ve vápně Vondrášek, z otočky však napálil míč zase moc vysoko. Pak zas brankář Blaha jen s námahou vytěsnil Zoubeleho dalekonosný volej.

Hosté v závěru dostali prakticky volno na protiútoky a mohli zápas sami rozhodnout, jenže se neujaly ani dvě Ordošovy hlavičky zblízka, ani Janotkův zbabraný pokus po zpětné přihrávce. A tak se všechno lámalo až v poslední minutě, jenže domácím opět chyběly centimetry. Po nákopu na Doška se odrazil míč na značku penalty přímo k Vachouškovi, ten ho ale placírkou poslal kousíček nad levý horní růžek a zahodil poslední šanci na udržení se v boji o titul a zřejmě i evropské poháry.

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Branky: 44. Vachoušek z pen. - 31. Navrátil. Rozhodčí: Mikel - Mencl, Teuber. ČK: 44. Škerle (Olomouc). ŽK: Došek - Bajer, Škerle. Diváci: 3940.
Teplice: Slavík - Siva (75. Zoubele), Lukáš, Matula, Rosa - Kalivoda (63. Doležal), Ljevakovič, Vachoušek - Veverka (66. Stožický), Vondrášek - Došek. Trenér: Plíšek.
Olomouc: Blaha - Rossi, Škerle, Komárek, Machalický - Bajer, Kaščák, Hubník (64. Šultes) - Ordoš, Navrátil (80. Štěpán), Petr (46. Janotka). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: