Hlavní obsah

Chovanec má starosti, Sionko netrénuje a knokautovaný Kušnír „rodí“

PRAHA

Čeká je hektické vyvrcholení sezóny. Fotbalisté Sparty však stále drží v bitvě o mistrovský titul trumfy ve svých rukou. V sobotu musí porazit Teplice - a pokud si Ostrava neotevře střelnici v Příbrami, pak budou moci Letenští slavit. „Teď už půjde o všechno, ale nervózní nejsem,“ ujišťuje kouč Jozef Chovanec, přestože má svých starostí dost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zamyšlení letenského kouče Jozefa Chovance.

Článek

Generali Arena bude poprvé v sezóně vyprodaná. Na klíčový sobotní duel s Teplicemi zbývá v pokladnách posledních pár set lístků. „Předešlé zápasy jsem tak nechtěl titulovat, ale teď už opravdu půjde o všechno. Čeká nás poslední utkání a poslední kolo, kdy se utváří konečná tabulka. Nervózní ale nejsem,“ ujišťuje zkušený kouč Jozef Chovanec.

Jeho tým vede ligu se stejným bodovým ziskem jako Baník, k dobru však má o pět gólů lepší skóre. Ostrava nastoupí v Příbrami, jako třetí vzadu jen s jednobodovou ztrátou číhá Jablonec hostící České Budějovice. „Věřím, že výhodné postavení využijeme a desetiměsíční úsilí završíme ziskem titulu,“ doufá zkušený obránce Erich Brabec, který minulé dva ročníky vyhrál ligu se Slavií.

Pro vyprodané zápasy se fotbal dělá

Letenský kouč má starosti, na středečním tréninku neměl k dispozici některé klíčové hráče. „Velký otazník visí nad Sionkem. Cítí se slabě, asi ho přepadla viróza. Zatím netrénuje ani Kušnír, jehož liberecký Liška beztrestně knokautoval loktem do hlavy. Navíc Kušnír odjel do Ostravy, kde jeho žena rodí,“ kaboní se Chovanec.

Celé jaro kouč tvrdil, že o titulu se rozhodne až v posledním kole. A jeho prognóza se naplnila. „Poslední utkání je velkým svátkem. Bude vyprodáno, to jsou zápasy, pro které fotbal my a především hráči dělají. Podobný náboj už měly také duely v Ostravě a v Liberci. Zápas o všechno se všemi emocemi a napětím, které k tomu patří,“ těší se Chovanec.

Zároveň se modlí, aby se oba reprezentanti dali dohromady. „Neúčast každého hráče ze základní jedenáctky by pro nás byla velkou ztrátou. Snažíme se hrát s ustálenou sestavou a minimálními změnami.“

Starat se budou jen o svůj výsledek

Od Teplic kouč očekává pozornou obranu a rychlé brejky. „Tak hraje 98 procent mužstev v české lize. A kvůli jednomu zápasu asi herní styl měnit nebudou. Musíme hrát v sobotu s velkou rozvahou a takticky zápas dobře zvládnout. Nejenom starší a zkušení hráči, kterých zase tolik nemáme,“ poukazuje Chovanec.

Pokud Sparta zápas s Teplicemi nezvládne, bude muset čekat na výsledky Ostravy a Jablonce. Během zápasu se prý o konkurenty starat nebude. „Všechno máme ve svých rukou, nemusíme se tedy o Ostravu s Jabloncem zajímat,“ ujišťuje kapitán Tomáš Řepka.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.