Hlavní obsah

Jablonecký Drsek: O titul se určitě popereme

Fotbalový stoper Jablonce Pavel Drsek si uvědomuje před finišem ligy, že jeho tým je stále ve hře o nejvyšší mety. „O titul se určitě popereme,“ říká odhodlaně jeden z pilířů sestavy aktuálně třetího mužstva prvoligové tabulky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Kadlec ze Sparty uniká jabloneckému Pavlu Drskovi

Článek

Jak vidíte před posledním kolem jablonecké naděje na mistrovský titul v lize?

Naše šance jsou asi třetinové. Do sobotního zápasu s Českými Budějovicemi jdeme s cílem vyhrát, ostatně tak jako do každého utkání. O titul se určitě popereme. Nejblíže k němu má ale Sparta, které stačí doma zvítězit nad Teplicemi. Věřím, že Tepličtí favorita hodně potrápí a budou hrát naplno. Touhu po titulu neztrácí ani Ostrava, hrající v Příbrami.

Závěr ligy je nesmírně dramatický. Jak to vnímáte?

Myslím, že takovou vyrovnanost na špici nikdo nečekal. Pro fotbal je to jen dobře. Přál bych si, aby na jablonecký stadión přišlo co nejvíce diváků. Minule jsme hráli doma s Teplicemi o účast v evropských pohárech a kulisa tomu neodpovídala. Nyní nám jde o titul a snad to zvedne i divácký zájem.

Nálada v kabině?

Když se vyhrává, tak je výborná a bojovná. Na celém týmu cítím velké nažhavení a odhodlání.

Jak zvládáte únavu z náročného programu?

Poslední dobou hrajeme systémem neděle-středa-neděle i díky pohárovému tažení. Ale jsme na větší zatížení zvyklí. Od minulého ligového kola do toho příštího byl ale týdenní cyklus, takže jsme si trochu odpočinuli a někteří kluci doléčovali drobné šrámy.

Tři dny po lize vás ještě čeká finále Ondrášovka Cupu proti Plzni...

Jsme rádi, že jsme se dostali takhle daleko a k ligovému úspěchu chceme přidat i zisk poháru, což by bylo skvělé.

Reklama

Související témata: