Hlavní obsah

Slavia po zpackané sezóně dál dráždí fanoušky, zdražila permanentky

PRAHA

Fotbalová Slavia Praha v úterý zahájila předprodej permanentek na příští sezónu a jejich zdražením až o třetinu riskuje odklon části příznivců, kteří v různých diskusních fórech vyjadřují s tímto krokem nesouhlas.

Článek

Klub se přitom zmítá v krizi, v uplynulém ligovém ročníku skončil poprvé po devatenácti letech mimo příčky zajišťující účast v evropských pohárech a necelý týden před začátkem letní přípravy nezná jméno trenéra.

Vedení klubu se odhodlalo ke zdražení permanentek o 25 až 33 procent v době, kdy tvrdé klubové jádro fanoušků vyhlásilo bojkot domácích zápasů s ohledem na skutečnost, že se Slavia bude od příští sezóny dělit o stadión v Edenu s fotbalisty Bohemians 1905. Konkurenční klub z Ďolíčku se dohodl s vlastníkem arény společností E Side na pronájmu na pět let.

Na hlavní tribunu za 4200 korun

V minulé sezóně si permanentku koupilo 7500 příznivců Slavie, nyní vše nasvědčuje tomu, že ochozy v Edenu budou v následujícím ročníku prořídlejší. Ceny permanentek se letos pohybují od 1800 korun do "kotle" po 4200 korun na hlavní tribunu. Podle tiskového mluvčího Slavie Ondřeje Zlámala však fanoušci sami argumentovali tím, že je pro ně lepší dražší permanentka, která bude platit i na pohárová utkání.

Nově dala Slavia do prodeje permanentky na tři, respektive pět let, které by mohly přinést další peníze do rozpočtu. Klub totiž nemůže v nadcházející sezóně počítat s příjmy z evropských pohárů, navíc jej tíží dluh přibližně 105 miliónů korun bývalému majiteli firmě ENIC. Klub bude muset šetřit i na platech hráčů. Již dříve ředitel Petr Doležal naznačil, že kádr čeká zeštíhlení.

Rozzlobení fanoušci

Fanoušci krok klubového vedení přijímají s nelibostí a někteří z nich to dávají najevo v diskusi na klubovém webu.

„Tak jsem si myslel, že vedení přestane dělat blbosti. Bohužel jsem se zmýlil, tým výkonnostně upadl do středu naší ligy, spojil se na stadionu s Bohemians 1905, nenašel nového trenéra, a přesto všechno zvedl ceny permanentek. To je neuvěřitelné!“ rozčiluje se fanda s přezdívkou V.I.P.

„Jakožto permanentkář (v tuto chvíli expermanentkář) bych rád napsal, že pokud vedení klubu není rozhodnuto Slavii zničit a nečiní všechny kroky k tomu vědomě a s tímto úmyslem, tak jde asi o nejneschopnější partičku ve vesmíru...,“ ulevil si fanoušek s nickem Mijk. A člověk s přezdívkou mpik dodává: „Proč by právě Slavia měla mít jasně nejdražší vstupné v lize? Průměrný fanoušek nepracuje v poslanecké sněmovně! Je to nestoudnost!“

Reklama