Hlavní obsah

V Jablonci jsem byl spokojen, ale chci změnu, tvrdí bek Krejčí

Fotbalový obránce Jiří Krejčí má za sebou nejúspěšnější sezónu v kariéře. V Jablonci patřil do kádru týmu, který vybojoval druhé místo v první lize. Přesto severočeský klub opouští. „Rozhodl jsem se pro změnu,“ vysvětluje svůj odchod do řecké Soluně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalista Jiří Krejčí

Článek

Jak budete vzpomínat na Jablonec?

Jen v dobrém, byl jsem tady spokojen. V součtu dvou období jsem v klubu působil čtyři roky. A hlavně uplynulá sezóna se nám náramně vydařila. Chyběl kousek k tomu, abychom získali mistrovský titul v lize. Jsem rád, že jsem odehrál většinu ligových zápasů. Škoda jen, že nechodilo víc diváků. Od šéfa klubu pana Pelty i trenéra Komňackého jsem dostal nabídku k prodloužení smlouvy. Stáli o to, abych tady zůstal a moc si toho vážím.

Přesto ale odcházíte...

Manažer Ondrej Chovanec mi zařídil angažmá v řeckém prvoligovém klubu Iraklis Soluň, kde trénuje slovenský kouč Jozef Bubenko. Myslím, že působení v Řecku mě může zase posunout dál i po sportovní stránce. Přestup do Řecka mi doporučil i můj někdejší spoluhráč z Mostu Martin Zbončák, který v Iraklisu sám působil.

Kdy se do Řecka poprvé vydáte?

Nyní mě do konce týdne ještě čekají zkoušky na Vysoké škole ekonomické v Praze. A do Soluně bych měl letět v neděli. Absolvuji zdravotní testy a po nich snad dojde k podpisu dvouleté smlouvy. Vracím se ve středu a pak tam poletím znovu. Příprava začíná 28. června, řecká liga startuje až koncem srpna.

Co víte o Soluni?

Že je to přímořské město, kde působí tři prvoligové fotbalové kluby. Kromě Iraklisu i PAOK a Aris. Fotbal je tam velmi populární.

Reklama