Hlavní obsah

Ostrava - Brno 3:0Baník dal Brnu tři góly a podržel ho u dna tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Šmejkal 1 : 0
67. Varadi 2 : 0
72. Neves (penalta) 3 : 0

OSTRAVA

Ostrava poprvé v sezoně zvítězila. "Ale nerodilo se to lehce. Silou vůle jsme udělali úvodní nápor, kdy jsme měli hodně standardek. Když není pohoda, musí se použít jiné zbraně. Mužstvo je použilo, ukázalo nesmírnou bojovnost, obětavost. Pomohla standardka a gól, tak nějak jsme si to nacvičili. To bylo důležité pro uklidnění," konstatoval trenér Baníku Miroslav Koubek.

Foto: Petr Sznapka , ČTK

Brankář hostů Tomáš Bureš vyráží střelu Jána Greguše z Baníku, zády je Martin Husár z Brna.

Článek

Gól do šatny podle Koubka zápas zlomil. "Brno se ve druhém poločase pokusilo přijít s náporem, ale bylo to platonické. Nám vyšel tah posílit čerstvým hráčem středovou řadu. Martina Lukeše jsme ukryli na pravou stranu, on se tam dokázal prosadit a připravil druhou branku Adamu Varadimu. Pak už mužstvo bylo úplně v pohodě a předvádělo chvílemi exhibici," prohlásil Koubek.

Přiznal, že Baník se v náročném programu potýká s úbytkem sil. "Sehráli jsme šestý zápas za sedmnáct dnů. Někteří hráči tahali nohama. Ale o více jsem rád, že jsme to zvládli. Ten zápas byl pro nás taková křižovatka, kam se vypravíme. Kdybychom to nezvládli, museli bychom čekat zvyšující se tlak," podotkl Koubek.

Brno znovu prohrálo a neúspěšný vstup se mění v krizi. Podle trenéra Karla Večeři měl tým solidní první půli. "Ale dopředu jsme byli nebezpeční jen možná prvních pět minut. Pak nám chyběla kreativita, myšlenka, snaha něco vymyslet. Když jsme se dostali dopředu, byli jsme bezradní," řekl Večeřa.

První gól poslal Jihomoravany do kolen. "Ten gól byl vyústění, Baník měl spoustu standardek, kterými nás dostával pod tlak. Přesto se do šancí nedostával. Potom šlo naše sebevědomí ještě dolů," uvedl Večeřa. "Ten gól dostal zápas do podoby, v jaké ho Baník chtěl mít. Ve druhé půlce se více zatáhl a po jednom brejku utkání definitivně zlomil. My už jsme neměli sílu, abychom s tím něco udělali," dodal Večeřa.

FC Baník Ostrava - FC Zbrojovka Brno 3:0 (1:0)
Branky: 39. Šmejkal, 67. Varadi, 72. Neves z pen. Rozhodčí: Paták - Mencl, Dobrovolný. ŽK: Frejlach - Čoupek. Diváci: 5980.
Ostrava: Daněk - Šmejkal, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Frejlach (62. Greguš) - Varadi, Šenkeřík (76. Pilík), Zeher (56. Hušbauer). Trenér: Koubek.
Brno: Bureš - Husár, Dvorník, Trousil, Čoupek (68. Okleštěk) - Dostálek, Křeček - Chlup (60. Střeštík), Polách, Kalabiška - Rabušic (78. Hodek). Trenér: Večeřa.

Reklama