Hlavní obsah

Sté výročí oslaví Viktorka s Bröndby Kodaň

PRAHA

Čtvrteční pohárový souboj se slavným dánským klubem Bröndby Kodaň bude hlavní ozdobou oslav 100. výročí založení fotbalového klubu Viktoria Žižkov. Klub vyznávající červenobílé barvy hledal ideální termín pro důstojnou oslavu dlouhé týdny. Slavit se mohlo už dříve, ale možní soupeři z Anglie, Itálie a Španělska pokaždé svůj přátelský zápas odřekli

Článek

Na stadionu v Seifertově ulici bude ve čtvrtek živo už od časného odpoledne. Od 13:00 poběží na velkoplošné obrazovce fragmenty z historie klubu, poté vystoupí skupina Šlapeto. Po skončení vyběhnou na trávník fotbalisté a uskuteční se autogramiáda se všemi hráči Viktorie. Závěr obstará vystoupení skupiny Queen Revival.

Na Žižkově teď všichni doufají, že čtvrteční oslavy nebudou mít příchuť truchlohry. Viktoriáni totiž proti Bröndby musejí smazat jednobrankové manko z porážky v prvním utkání na dánské půdě. "Je možné, že nálada po utkání nebude veselá, ale pro nás to není úplně otázka života a smrti. Bröndby je totiž díky svým možnostem v současné době úplně někde jinde než Viktorka," přiznal viceprezident Viktorie Jiří Steinbroch. "Hlavní je, že Bröndby je velmi důstojný soupeř," dodal.

Nejlepším dárkem setrvání v lize

Stejně tak na Žižkově věří, že časem vylepší své nelichotivé postavení v prvoligové tabulce. Týmu, který v minulých dvou sezonách vybojoval třetí místo, patří letos po deseti zápasech předposlední, patnáctá pozice. "Naše víra, že se udržíme, je nezdolná. Pro mě jako pro Viktoriána bude největším dárkem ke stoletému výročí to, když budeme v první lize stálým účastníkem. A občas bychom mohli nakouknout do pohárů," přál si v rozhovoru s ČTK Steinbroch.

Pro klub je další z priorit i rekonstrukce stadionu. Už v příští sezoně by se na Žižkově mohlo hrát pod umělým osvětlením, reálné je i zastřešení stadionu, které však závisí na vybudování podzemních garáží v jeho blízkosti. "Rád bych v roce 2006 přišel na stadion s dalšími deseti tisíci diváky. Osobně pevně věřím, že to je možné," přednesl odvážnou myšlenku místostarosta Prahy 3 Michal Kocián.

Reklama