Hlavní obsah

Brno chce prolomit mizerný start a získat první body se Slavií

BRNO

Získat po mizerném startu první body se pokusí fotbalisté posledního týmu tabulky Zbrojovky Brno, kteří v páteční předehrávce čtvrtého ligového kola hostí Slavii Praha. Vzhledem k dosavadním výsledkům je Slavia v tomto duelu favoritem, ovšem v Brně se jí dlouhodobě nedaří.

Článek

Posledních pět vzájemných ligových utkání Slavia na stadiónu v Králově Poli prohrála a vstřelila pouze jedinou branku.

"Nejsme efektivní, chybí nám produktivita. Dosavadní výsledky se podepsaly na psychice hráčů," posteskl si trenér Brňanů Karel Večeřa, který se snažil v průběhu týdne po poslední třígólové prohře v Ostravě dodat svým svěřencům ztracenou sebedůvěru.

"Slavia představuje velice kvalitního protivníka. Má mladý, ambiciózní tým. Disponuje dostatečným počtem rychlostních typů. My podobnou kvalitu nemáme. Slavia se umí dostat do brejkových situací. Pro nás však musí být tento zápas výzvou. Vstřelit první gól v zápase by znamenalo dostat se do psychické pohody," dodal Večeřa, jenž už bude mít k dispozici i srbského obránce Zdravka Kovačeviče, jehož přestup se podařilo po měsíčním snažení v tomto týdnu zaregistrovat.

Podobně špatný start do ligové soutěže potkal Brňany naposledy před pěti lety, kdy byli rovněž po třech kolech bez bodu, ale měli o poznání lepší skóre 2:5. První bodík si připsali ve čtvrtém kole po nečekané remíze 1:1 na Spartě.

"Snad si to Standa zopakuje"

"Brno zatím nemá ještě ani jeden bod, ale na to se nemůžeme vůbec ohlížet. Naopak o to větší bude mít motivaci proti nám uspět. Myslím, že v minulých zápasech nehrálo až tak špatně, ale neprosadilo se v šestnáctce soupeře," řekl slávistický kouč Karel Jarolím. Slavia v Brně naposledy zvítězila v květnu 2005, kdy dal jediný gól zápasu Vlček. "Snad si to Standa dobře pamatuje. Vůbec bych se nezlobil, kdyby něco takového zopakoval," dodal slávistický trenér.

I ve čtvrtém ligovém podzimním souboji se znovu bude muset vyrovnat s absencí svého syna Lukáše, který by mohl být připraven až na zápas s Libercem.

Reklama

Související témata: