Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 3:0Horváth a spol. uvařili další plzeňské body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Horváth 1 : 0
58. Rezek 2 : 0
62. Kolář 3 : 0

PLZEŇ

Hýčkat, nosit na rukou jako fotbalový klenot. Snad i nějakou nedietní stravu a pivko kypré figuře povolit... To vše by měli činit v Plzni směrem k Pavlu Horváthovi. U koho jiného než u něj začala výroba dalších západočeských bodů v souboji se Slováckem (3:0). A s parádou. Jízda Viktorie trvá, v lize dosud nezaváhala. Tentokrát po fotbale ´z jiné ligy´. A příště? Souboj s mistrovskou Spartou.

Foto: Petr Eret, ČTK

Milan Petržela z Plzně (vpravo) bojuje o míč s Vítem Valentou ze Slovácka.

Článek

Zeď nezeď míč byl v 10.minutě síti u tyče po Horváthově přímém kopu. Minule v Hradci po jeho přímém kopu to také začalo, teď se ovšem sám zapsal mezi střelce a uťal tak i debaty o tom, zda-li předešlý faul hostů na Koláře byl uvnitř či vně šestnáctky.

A skvostně tak odvětil na předzápasové ocenění: za vzornou reprezentaci města ho vyhlásili čestným sládkem místního pivovaru. Výzvu, aby s týmem uvařil spoustu dalších ligových bodů začal bezodkladně plnit.

Ale po jeho vedoucí trefě to nemuselo jít pro domácí až tak hladce. Košút se v plzeňské šestnáctce natahoval po míči směřujícím do šestnáctky, Ticháček do míče jen lehce plácl a ten skotačil přes břevno. Volešáka v šanci plzeňský brankář vychytal, Hlůpik z dobré pozice pálil nad.

Příležitosti marnili i domácí: Rada nejprve mimo a pak nechal vyniknout gólmana Filipka, do kterého pálil i Jiráček. I tak zněl aplaus z hlediště. „To se tu léta nehrálo,“ libě si brumlali jindy chladní fandové Západočechů. Ale vedení hned pauze mohlo být fuč. Kapitán Vít Valenta Ticháčka zblízka neobelstil a chytal se za hlavu.

Klid domácím přinesl nejlepší střelec ligy Rezek. Ovšem tak trochu infarktově. V obří šanci nejprve trefil spíše drn. Ale měl čas i na okamžitý reparát - 2:0. A do vaření vítězného lahodného lektvaru přispěl i vzápětí. Coby asistent Kolářovi. Sám Rezek mohl rozhojnit své gólové konto, ale byl snad příliš zaskočen Filipkovým kiksem. Míč přeskočil vyběhnuvšího brnakáře, ale plzeňský střelec míč mezi opuštěné tyče neusměrnil.

FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 3:0
Branky: 10. Horváth, 58. Rezek, 62. Kolář. Rozhodčí: L. Kovařík Ubias, Teuber, žluté karty: Hlůpik, Kordula, Košút, 5421 diváků, poločas 1:0.
Plzeň: Ticháček (67. Krbeček) - Rajtoral, Navrátil (37. Ševinský), Bystroň, Limberský - Petržela (81. Žůrek), Rada, Horváth, Kolář, Jiráček - Rezek.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Kubáň - Volešák, Fujerík, Kordula (80. Urbánek), V. Valenta - Szmek (77. Nestorovski), Hlůpik.

Reklama

Související témata: